Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum / Eindhoven ­ 8 juli 2011

Edison Jazz Oeuvreprijs 2011 voor Ivan Lins

De Braziliaanse zanger-songwriter Ivan Lins is de winnaar van de Edison Jazz Oeuvreprijs 2011. Dat maakte de Edison Stichting vandaag bekend. De prestigieuze prijs wordt in het Muziekgebouw Eindhoven uitgereikt op 16 november. De 66-jarige Ivan Lins komt de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen.

De in Rio de Janeiro geboren Braziliaan heeft een enorme staat van dienst. Al tientallen jaren maakt hij het ene na het andere album zoals Love Dance, Comecar de Novo en Velas Içadas. Zijn songs werden vertolkt door grootheden als Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, George Benson, Toots Thielemans, Sergio Mendes en vele anderen. De banden met Nederland zijn al een aantal jaren sterk door samenwerking met Josee Koning, Toots Thielemans en het Metropole Orkest. Het album dat hij opnam met dit orkest werd bekroond met een Latin Grammy Award in 2009. Zijn meest recente studioalbum 'Intimate' is opgenomen in Nederland en hiermee vereeuwigd hij de liefde voor ons land. Ivan Lins heeft de Latin jazz absoluut op de kaart gezet en verdient met zijn gehele oeuvre de felbegeerde Edison prijs.

Uitreiking
Op woensdag 16 november vindt de uitreiking plaats tijdens de Edison Jazz/World in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Ivan Lins treedt op samen met het Metropole Orkest, evenals de winnaars van de overige categorieën van de Edison prijzen. De kaartverkoop van het evenement is inmiddels van start gegaan via het ticketbureau van het Muziekgebouw Frits Philips, telefoon 040-244.20.20.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison award bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d'Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. De Edison Pop, de Edison Klassiek en de Edison Jazz/World.

De Edison Jazz/World uitreiking in Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door de founders City Dynamiek Eindhoven, Gemeente Eindhoven, Marantz en AKD. Als media partner zijn Jazzism en Radio 6 verbonden aan het evenement.



Ingezonden persbericht