Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BUSH wegens succes ook naar 013

De alternatieve rockband Bush werd in 1992 opgericht en maakte meteen een vliegende start met het debuutalbum 'Sixteen Stone', dat maar liefst zes keer de platina status bereikte. De band prijkte daarna hoog op de affiches van alle toonaangevende festivals. Bush speelde in 2001 nog voor duizenden uitzinnige fans in de Heineken Music Hall. Daarna volgende een lange periode van stilte. In 2010 kondigde de band een doorstart aan, inclusief een nieuwe single en een nieuw album. Het op 15 november geplande concert in De Melkweg in Amsterdam was binnen de kortste keren totaal uitverkocht! Bush geeft daarom een extra show en wel op 16 november in 013. Tickets kosten ¤ 30 (excl. service- en trannsactiekosten) en zijn vanaf zaterdag 20 augustus verkrijgbaar.

Het begon allemaal in 1992 in een Londense nachtclub. Zanger Gavin Rossdale en gitarist Nigel Pulsford kwamen bij elkaar en na de nodige versnaperingen werd duidelijk dat ze beiden een grote liefde koesterden voor acts als Pixies, Bob Marley, The Jesus Lizard en MC5. De basis voor het debuut album "Sixteen Stone", dat in 1994 uitkwam en vrijwel meteen de platina status bereikte, was hiermee vlot gelegd.

Op de drie albums die hierna nog volgden, stonden telkens weer singles die de top tien status bereikten, en de band stond in die jaren op de affiches van alle grote festivals. In 2001 stonden zij bijvoorbeeld nog in de Amsterdamse Heineken Music Hall voor duizenden uitzinnige Nederlandse fans. In 2002 gaf Bush echter de pijp aan Maarten en de bandleden gingen allen hun eigen weg.

In juni 2010 werd de doorstart van Bush aangekondigd en als eerste wapenfeit ook de nieuwe single 'Afterlife'. Vervolgens werd hard doorgewerkt aan het album 'The Sea Of Memories' dat in september in de schappen ligt. Na een Amerikaanse tour komt de band nu ook naar Europa. Aanvankelijk had de band in het tourschema slechts een Nederlands optreden in de Melkweg te Amsterdam staan, maar toen dit concert binnen de kortste keren uitverkocht raakte, besloten ze voor een tweede optreden in 'Holland'. Dit optreden vindt plaats in 013 Tilburg op woensdag 16 november.

Bush
Woensdag 16 november | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 30 (excl. servicce- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal Voorverkoop vanaf zaterdag 20 augustus

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /