Ingezonden persbericht


Persbericht, 13 oktober 2011

Genomineerden Edison Jazz/World bekend

Hilversum 13 oktober - De nominaties voor de Edison Jazz/World, de oudste muziekprijs van Nederland, zijn bekend. In de categorie Jazz Nationaal zijn The Ploctones, Wolfert Brederode Quartet en Tineke Postma genomineerd. Internationaal strijden John Scofield, Gerald Clayton en Joe Lovano om de eer. Youn Sun Nah, Ruben Hein en Kurt Elling maken kans op een Edison in de categorie Jazz Vocaal en in de categorie World zijn Natacha Atlas, Mariza en A Filetta de kanshebbers. De Edisons worden uitgereikt in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven op 16 november 2011.

Geleid door kwaliteit en artistieke waarde heeft de Edison-vakjury een lijst van drie genomineerden per categorie geselecteerd uit de vele voordrachten.

Genomineerden Edison Jazz/World 2011

JAZZ NATIONAAL
Wolfert Brederode Quartet - Post Scriptum
Tineke Postma - The Dawn Of Light
The Ploctones - 3...2...1...

JAZZ INTERNATIONAAL
Gerald Clayton - Bond - The Paris Sessions
John Scofield - A Moment's Peace
Joe Lovano l Us Five - Bird Songs

JAZZ VOCAAL
Ruben Hein - Loose Fit
Youn Sun Nah - Same Girl
Kurt Elling - The Gate

DVD
Brad Mehldau - Live In Marciac
Aretha Franklin - The Legendary Concertgebouw Concert Amsterdam 1968 Staff Benda Bilili - Ze Film!

WORLD
Mariza - Fado Tradicional
A Filetta - Requiem
Natacha Atlas - Mounqaliba

BIJZONDERE UITGAVE VAN HISTORISCHE AARD
Miles Davis - Bitches Brew, 40th anniversary
Art Blakey/Bill Evans/Chet Baker - The Sesjun Radio Shows (serie) Robert Johnson - The Complete Original Masters

Ivan Lins
Op woensdag 16 november worden de Edisons uitgereikt in het Muziekgebouw Eindhoven. Diverse winnaars zullen onder de bezielende leiding van John Clayton en het Metropole Orkest repertoire ten gehore brengen. Het programma na de pauze wordt volledig ingevuld door Ivan Lins, winnaar van de oeuvreprijs 2011. Kaarten voor het evenement zijn te verkrijgen via het ticketbureau van het Muziekgebouw Eindhoven, telefoon 040 244 20 20 of via www.muziekgebouweindhoven.nl. Een radio-uitzending van het prestigieuze evenement op 16 november is live te volgen op Radio 6. Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d'Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. De Edison Pop, de Edison Klassiek en de Edison Jazz/World.

De Edison Jazz/World uitreiking in Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door de founders City Dynamiek Eindhoven, Gemeente Eindhoven, Marantz en AKD. Als media partner zijn Jazzism en Radio 6 verbonden aan het evenement.

Noot voor de redactie,