Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Gras en voedergewas, voer voor de toekomst

De aandacht van de boer verschuift naar de stal maar de winst zit in gras en voedergewas.

Het is voor de Nederlandse Vereniging voor Weide- en Voederbouw (NVWV) onmiskenbaar dat graslandmanagement en het verbouwen van voedergewassen de komende jaren een hoofdrol krijgt in de Nederlandse melkveehouderij. De winst van de toekomst ligt op het land. Toch wordt er nog flink geworsteld met de manier waarop dit vorm gaat krijgen. Zo stuurt de maatschappelijk discussie naar weidegang, terwijl het overheidsbeleid aanstuurt op het opstallen van de koeien. Duurzaamheid vergt een langetermijnvisie, terwijl boeren zich voornamelijk richten op de bedrijfsvoering van vandaag en morgen. Kortom voer voor discussie, kennis en visie.

Op haar 50e verjaardag wil de NVWV dit met u delen. Op de 160e bijeenkomst blikken we samen met Martin Kropff, rector magnificus Wageningen Universiteit, Dirk Reheul, Professor Plantenteelt Universiteit van Gent, Frans Aarts van Plant Research International , Agnes van den Pol-van Dasselaar van Wageningen UR Livestock Research, Hein Korevaar van Plant Research International terug naar de rol van grasland en voedergewas in het verleden en gaan we met elkaar op zoek naar de perspectieven voor de weide en voederbouw in de toekomst.

Een speciale inbreng in het programma hebben de oudleden Sije Schukking en Meindert Hoogerkamp, Koeien en Kansen deelnemer Frank Post, en studenten uit Nederland en Vlaanderen. Samen met de aanwezigen kijken we vooruit naar de toekomst. Welke kennis uit het verleden kunnen we gebruiken voor de vraagstukken van vandaag? Welke perspectieven ziet de volgende generatie?

Door het programma van deze middag te koppelen aan het Europese project Multisward www.multisward.eu plaatsen we de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen in een Europees kader.

De 160e bijeenkomst van de NVWV vindt plaats op:

Woensdag 16 november

Hof van Wageningen,

Lawickse Allee 9

te Wageningen

aanvang om 13:00 uur

Vijftig jaar kennis over weidebouw en voedergewassen samengepakt in één middag.

De Nederlandse Vereniging voor Weidebouw en Voedergewassen is al vijftig jaar hét platform voor Nederland en Vlaanderen ten aanzien van onderzoek en kennis verspreiding en op het gebied van gras en voederbouw. De NVWV heeft 150 leden uit de onderzoekswereld, onderwijs en het (agrarische)bedrijfsleven.

Het totale programma kunt u terug vinden op www.nvwv.nl