Ingezonden persbericht


Persbericht

NNO en Club Guy & Roni presenteren jongerenproductie Move It! in Groningen

Groningen, 1 november 2011 - MOVE IT! is het avontuurlijke dans- en muziekproject voor jongeren van het stad-Groninger dansgezelschap Club Guy & Roni en het NNO. Vijfenzevenig middelbare scholieren, voetballers van FC Groningen, drie topdansers van Club Guy & Roni en het NNO onder leiding van Michel Tabachnik spelen Petrouchka. De scholieren komen van diverse Groningse middelbare scholen; het Zernike College, het Kamerlingh Onnes College en het Werkman College. Via het samenwerkingsproject Fier 4 Grunn doen er leerlingen van allerlei verschillende scholen uit Hoogezand mee. Ook FC Groningen is een belangrijke partner.

Petrouchka is een spannende dansperformance over drie door de Tovenaar tot leven gewekte poppen in een poppentheater. De sullige Petrouchka en de sterke, rijke Moor voeren een strijd op leven en dood om de mooie Ballerina voor zich te winnen. Petrouchka is een authentieke liefdes driehoeksrelatie ook al zijn het poppen van stro. Niemand weet of ze echt gevoel hebben of niet.

Met een aantal toegewijde dancecoaches van Club Guy & Roni en partners worden de leerlingen gecoacht en gechoreografeerd.

Museum de Buitenplaats heeft tegelijkertijd een expositie over het werk van Theodore Stravinsky, de zoon van Igor. Hij ontwierp kostuums en décor voor de grote werken van zijn vader maar werkte ook voor zichzelf.

Dit project is tot stand gekomen met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en SNS Reaal.

Club Guy & Roni
Club Guy & Roni is een hedendaags modern dansgezelschap en voor deze gelegenheid hebben we ook gezocht naar partners uit de urban scene. Dat betekent dat naast moderne dans, ook hiphop en breakdance een plek in het stuk zullen krijgen.

PROGRAMMA

Stravinsky - Petrouchka versie 1911

Noord Nederlands Orkest
Dirigent ­ Michel Tabachnik
Dansgezelschap ­ Club Guy & Roni en 75 middelbare scholieren

woensdag 16 november | De Oosterpoort | 20. 15 uur

Kaarten a ¤ 8,50 via www.moveitgroningen.nl

Het Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is het grootste regionale symfonieorkest in Nederland. Stefan Asbury is met ingang van september 2011 chef-dirigent en neemt daarmee het stokje over van Michel Tabachnik, die vanaf 2005 dezelfde functie bekleedde. Het NNO, inclusief zijn voorgangers, viert in 2012 zijn 150-jarig bestaan. Het kan daarmee als het oudste nog bestaande symfonieorkest van Nederland gezien worden. Het NNO verzorgt zo'n 140 concerten per seizoen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook op belangrijke podia in de rest van Nederland, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam. Het orkest treedt regelmatig op in het buitenland, zoals in 2007 in de Salle Pleyel en de Cité de la Musique in Parijs en in 2009 in Perugia, Italië, tijdens de 64e Sagra Musicale Umbra. Het NNO is geregeld te beluisteren tijdens radio-uitzendingen en heeft de afgelopen jaren diverse cd's op gerenommeerde labels uitgebracht. De programmering van het orkest on derscheidt zich door durf en originaliteit. Elk seizoen biedt cross-overs met andere muziekstijlen zoals jazz en popmuziek, naast bijzonder samengestelde programma's van muziek uit de barok tot de eenentwintigste eeuw. Verder organiseert het NNO samen met diverse partners elk jaar een festival rondom een prominente hedendaagse componist, zoals Wolfgang Rihm (2001), Terry Riley (2002), Hans Werner Henze (2003), Arvo Pärt (2004), Sir Harrison Birtwistle (2005), Heiner Goebbels & Sofia Gubaidulina (2006), Philip Glass (2007), Laurie Anderson (2008), Michael Nyman (2009) en Steve Vai (2010). Kijk voor de meest actuele informatie over onze concerten op www.nno.nu.

Volg het NNO
Volg het NNO en zijn ontwikkelingen online via facebook, twitter, linkedIn of Hyves.




Ingezonden persbericht