Gemeente Lochem


16 november bijeenkomst Hartveilig wonen

Hartveilig wonen: de gemeente Lochem streeft ernaar om samen met inwoners in elke kern een AED-netwerk op te bouwen. Het gebruik van een AED-apparaat kan levens redden in geval van een hartstilstand. Wilt u weten hoe u kunt helpen in uw directe omgeving? Kom dan naar de informatiebijeenkomst Hartveilig wonen op woensdag 16 november om 19:30 uur in dorpshuis 'Ons Huis' aan de Dorpsstraat 37 in Almen. U bent van harte welkom.

Vrijwilligers gezocht
Hartveilig wonen is een netwerk van goed geschoolde en geregistreerde vrijwilligers en voldoende beschikbare AED's. Wie zich opgeeft als vrijwilliger draagt bij aan de eigen veiligheid en die van anderen. Een aantal zaken is hierbij belangrijk:
* U heeft een erkende reanimatie/AED-training gevolgd of u bent bereid deze te volgen;
* U bent in het bezit van een mobiele telefoon waarmee u sms-berichten kunt ontvangen en verzenden;
* U kent de straten in uw directe woon- en/of werkomgeving;
* U bent gezond en kunt zich gedurende korte tijd flink inspannen.

Coördinatoren gezocht
Om dit belangrijke netwerk verder te kunnen uitbouwen heeft de gemeente Lochem in elke kern een aanspreekpunt nodig in de functie van coördinator. Een coördinator vervult een spilfunctie tussen de gemeente en de vrijwilligers. Voor de dorpen Eefde, Gorssel, Laren en de stad Lochem zoeken wij mensen die samen met de gemeente en Hartveilig wonen die het project op de kaart willen zetten in hun eigen buurt.

Aanmelden als vrijwilliger
U kunt zich als vrijwilliger aanmelden via de website www.hartveiligwonen.nl. U bepaalt zelf op welke tijden en/of dagen u oproepbaar bent voor een calamiteit. Daarnaast is het zo dat wanneer u een oproep krijgt, u niet verplicht bent om te reageren. Wanneer u om welke reden dan ook niet in de gelegenheid bent om hulp te verlenen, dan reageert u niet op de oproep.

Aanmelden als coördinator
Heeft u belangstelling om als coördinator een actieve rol in het project te vervullen, neemt u dan contact op met mw. Dian Derksen van de gemeente Lochem, d.derksen@lochem.nl.

AED aanmelden
Bedrijven, organisaties en particulieren die over een AED beschikken, kunnen deze aanmelden via www.hartveiligwonen.nl

Meer informatie
Tijdens de bijeenkomst van woensdag 16 november wordt er veel verteld over Hartveilig wonen en uw bijdrage als vrijwilliger en is er alle ruimte om vragen te stellen. Wilt u nu al meer informatie, kijk dan op www.hartveiligwonen.nl. Contact opnemen kan ook met hartveiligwonen@connexxion.nl of (0900) 32 125 80 of mw. Dian Derksen van de gemeente Lochem, d.derksen@lochem.nl