Syntens

Op 14-18 november wordt in Helmond een belangrijk Europees evenement georganiseerd op het gebied van Intellligente Transport Systemen (ITS) standaardisatie, namelijk de "Cooperative Mobility Service Plugtest", kortweg plugtest. Kern van deze plugtest is het testen op interoperabiliteit van verschillende implementaties van geonetworking. Dit is een Europese standaard die draadloze communicatie tussen voertuigen en wegkant mogelijk maakt. Draadloze communicatie vormt de basis van coöperatieve systemen die komende jaren de weg naar de markt gaan vinden. De plugtest is open toegankelijk voor alle partijen die willen deelnemen aan de plugtest.

Als onderdeel van deze plugtest wordt op donderdag 17 november een gratis workshop georganiseerd. Doel van deze workshop is het presenteren van de eerste resultaten van de plugtest en het toelichten wat de rol is van dergelijke testen bij het uitrollen van (coöperatieve) ITS systemen. Deelnemers aan deze workshop zijn alle partijen die geïnteresseerd zijn in (coöperatieve) ITS systemen, zoals wegbeheerders, toeleveranciers in de automotive en verkeerssystemen markt en onderzoeksinstellingen.

De hosting van het evenement en de workshop wordt verzorgd door TNO vanuit haar rol binnen het Europese project DRIVE C2X in samenwerking met partners uit het DITCM consortium (Dutch Integrated Testsite Cooperative Mobility). De plugtest omvat onder andere labtesten en praktijktesten op de A270 testsite. De testen die binnen het evenement worden uitgevoerd zijn opgesteld door ETSI CTI, het Europese Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut in samenwerking met ERTICO.

Meer informatie:

Plugtest evenement
(gratis) workshop
DRIVE C2X project
Contactpersoon TNO: Sander Maas