Gemeente Den Haag

Themabijeenkomsten: bijzondere doelgroepen

De begeleiding van en de omgang met sporters met een handicap vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van het kader. Sportspupport wil verenigingen daarbij helpen door het aanbieden van themabijeenkomsten voor specifieke doelgroepen.

Veel sport- en bewegingsactiviteiten zijn aangepast en de omgang met de sporters is soms anders. Om een passend sportaanbod voor deze doelgroep te ontwikkelen zijn dus specifieke kennis en vaardigheden nodig. Het ontbreken hiervan kan voor de vereniging een drempel zijn om een aanbod te creëren en voor de doelgroep om te gaan sporten.

Daarom organiseert Sportsupport een aantal keren per jaar een themabijeenkomst over een bepaalde doelgroep. In 2011 zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

17 november: Thema autisme

Tijdens de themabijeenkomst komen verschillende vormen van autisme en kenmerkende eigenschappen aanbod en worden er handvatten aangereikt voor een adequate begeleiding. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op onderstaand document. Aanmelden kan via de pagina Themabijeenkomst Autisme op 17 november.

PDF bestand Themabijeenkomst autisme en sport.pdf (PDF, 34 kB)

12 december: Thema probleemgedrag

Tijdens de themabijeenkomst komen verschillende vormen van probleemgedrag en kenmerkende eigenschappen aanbod en worden er handvatten aangereikt voor een adequate begeleiding. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op onderstaand document. Aanmelden kan via de pagina Themabijeenkomst Probleemgedrag op 12 december.