Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

17 november: publieksdebat over waterbeheer

Publicatiedatum : 26 oktober 2011

* Datum: donderdag 17 november 2011 van 19.30 - 22.00 uur
* Locatie: Dorpshuis AHOJ, Dorpsstraat 37, 1747 HA Tuitjenhorn

Omschrijving

Het hoogheemraadschap geeft in de deltavisie (nog) geen oplossingen maar stelt nadrukkelijk vragen, geeft dilemma's weer. En wil daarover graag met partners en ingelanden in gesprek. Blijven we dijken steeds sterker maken om koste wat het kost een overstroming te allen tijde te voorkomen? Of accepteren we een groter risico en zorgen dat we de overlast van een overstroming beperken? Zorgen we bij droogte voor instroom van voldoende water in alle binnenwateren of beperken we ons tot de hoofdwateren? Kun je in geval van nood bepaalde polders eerder onder water zetten dan andere of blijft elke polder zelf klimaatbestendig?

Dit zijn enkele van de dilemma's die het hoogheemraadschap aankaart in de 'Deltavisie voor Hollands Noorderkwartier'. Een blik op de toekomt van het waterbeheer in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Een toekomst waarin het klimaat verandert en we misschien wel minder geld te besteden hebben voor het waterbeheer. Waar kiezen we dan voor? Het hoogheemraadschap geeft in de deltavisie (nog) geen oplossingen maar stelt nadrukkelijk vragen, geeft dilemma's weer. En wil daarover graag met partners en inwoners uit Harenkarspel en omstreken in gesprek.

Uitnodiging

Het hoogheemraadschap nodigt u uit om mee te denken over de dilemma's. Denk mee hoe we in de toekomst Noord-Holland veilig en leefbaar houden als het gaat om dijken en waterbeheer. Meld u aan (uiterlijk vóór 10 november) en laat hier uw naam, adres en e-mailadres achter. Wij sturen u een uitnodiging voor de informatie/debatavond op 17 november.
* Meer informatie over de Deltavisie voor Hollands Noorderkwartier
* Programma (Word document)