Vereniging FME-CWM


---

Evenement

Techno-event 2011

Datum: 17 t/m 18 november 2011
Locatie: De Stek 1, Wieringerwerf

Op 17 en 18 november vindt in Noord-Holland de derde editie van Techno-event plaats. Dit is een tweedaagse manifestatie waarbij ondernemers, beleidsmakers en jongeren de veelzijdigheid van de technische maakindustrie ook werkelijk kunnen beleven. Het evenement vindt plaats in de voormalige hallen van Driessen in Wieringerwerf.

De regionale maakindustrie presenteert zich donderdagmiddag 17 november tussen 15.00 en 21.00 met een business-to-business programma voor bedrijven, industrieclubs, politici, beleidsmakers en kennisinstellingen. Er is bovendien gelegenheid om te netwerken tijdens het WerkgeversCafé, ervaringen uit te wisselen bij het symposium en kennis op te doen tijdens de workshop van de Metaalunie, TOA en Syntens. Mbo en hbo-studenten worden voor het business-to-business programma uitgenodigd om kennis te maken met toekomstige werkgevers en hun vacatures.

Voor jongeren

Jongeren kunnen tijdens het evenement in november kennis maken met technische innovaties en carrièreperspectieven van de bètatechniek. Op de bedrijvenbeurs kan kennis worden gemaakt met verschillende innovatieve hightechbedrijven regionale technische mkb-bedrijven.

Bijeenkomst Noord-Hollandse Materialenkring

Op donderdag 17 november organiseert de Noord-Hollandse Materialenkring een bijeenkomst met als onderwerp `Kunststof in de metaal- en machine industrie'. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijkheden van vezelversterkte kunststoffen en is er gelegenheid kennis te maken met sterk ontwikkelende toepassingen van vezelversterkte thermoplasten en de mogelijkheden van spuitgiet-producten ter vervanging van metalen onderdelen. Mede om invulling te geven aan het gebruikelijke praktische onderdeel van de bijeenkomsten van de Noord-Hollandse Materialenkring is besloten om deze bijeenkomst te organiseren tijdens het TechnoEvent 2011. Het programma is hier te vinden.