Automobiel ontwerpstudio's gaan naar Hollywood

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, November 1, 2011 /PRNewswire/ --

- Winnaar achtste jaarlijkse LA Auto Show Design Challenge zal 17 november bekendgemaakt worden.

Decennia lang hebben auto's een zeer belangrijke rol gespeeld in een aantal van de meest populaire Hollywood-films. Het grote scherm heeft een grote reeks iconische auto's voorbij zien komen die niet alleen entertainend waren als de symbolische wagens van hun beroemde bestuurders, maar die ook de show stalen en zelf een hoofdrol speelden. Dankzij onder andere de 1968 Mustang GT van Steve McQueen die door de straten van San Francisco racete in Bullitt en de DeLorean die verscheen in Back To The Future zijn auto's nu een vast onderdeel in film lore.

Klik om de multimediamiddelen die geassocieerd zijn met deze release te bekijken op:

http://www.multivu.com/mnr/52744-8th-annual-la-auto-show-design-challen ge

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20111101/MM96082 )

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO)

In de zoektocht naar de nieuwe topauto richt de Los Angeles Auto Show Design Challenge zich dit jaar op het ontwerpen van de meeste coole, nieuwe filmauto van Hollywood. De inzendingen variëren van voertuigen die trouwe vrienden zijn van hun menselijke tegenhangers en die specifiek ontworpen om onveilige en gevaarlijke situaties te weerstaan, tot krachtige beschermers van vrijheid en gerechtigheid.

Automobiel ontwerpstudio's uit de hele wereld worden uitgenodigd om mee te doen en dit jaar hebben studio's uit Duitsland, Japan en de Verenigde Staten de uitdaging geaccepteerd. Het winnende ontwerp zal op 17 november bekendgemaakt worden tijdens de Design Los Angeles-conferentie van de L.A. Auto Show.

De jury zal letten op verschillende factoren, inclusief: de manier waarop het voertuig de merkattributen reflecteert met betrekking tot het plot; de manier waarop het voertuig zich relateert aan het merk of het doelpubliek; het verbeeldingsniveau; de karakterontwikkeling van het voertuig; en de unieke combinatie van het verhaal, de auto en het karakter.

Een aantal deelnemers aan de 2011 Design Challenge:

Honda Research and Development Americas, Inc. - In dit futuristische actieavontuur neemt Honda u honderden jaren mee de toekomst in naar een tijd waarin een rampzalige gebeurtenis onze maatschappij zoals we die kennen heeft weggevaagd in High Noon met in de hoofdrol de Honda IH (Intelligent Horse). De Honda IH, een voertuig dat een metgezel en beschermer is in de onveilige en eenzame omgeving, is geïnspireerd op de legende en materialen die overgebleven zijn van een oud wezen genaamd het paard en is tot leven gebracht met geavanceerde technologie. In High Noon is de gevaarlijke omgeving duidelijk wanneer er een confrontatie is tussen IH's die vechten om brandstof en andere hulpbronnen waardoor het publiek zich zal afvragen: "Wie zal de overhand krijgen?".

Hyundai Design North America - We volgen de onsterfelijke dochter van vampieren door de meest gevaarlijke plaatsen ter wereld om de negatieve effecten van communisme te stoppen. De Hyundai Stratus Sprinter polyvalent voertuig en het DB Atlant Airship spelen de hoofdrollen in Hyundai's Countess of Siberia. Beide voertuigen, die dienen als de thuisbasis van Countess Elena, beschikken over een magische stealth force waardoor de overdag onzichtbaar zijn en 's nachts zichtbaar. De voertuigen zijn voorzien van de meest moderne functies en hebben lichte vechtcapaciteiten die hen helpen tijdens hun strijd om gerechtigheid.

Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc.: Advanced Design Center Californië - In deze futuristische maatschappij van verhoogde artificiële intelligente tonen twee verstandige crash test mannequins, Hans05 en Franz02, dat ze geen dummy' zijn wanneer het gaat om het erkennen van een potentiële ramp en besluiten ze het heft in eigen handen te nemen. Met behulp van de Mercedes Silver Arrow, een afstammeling van de W125 series, een Silberpfeil-racecar uit eind jaren '30 en de Uhlenhaut SLR uit de jaren '50, leiden Hans05 en Franz02 de meedogenloze en slechte "Dr. Barrier" op een spannende trip vol actie door het verleden en de toekomst van transport.

Mercedes-Benz Advanced Design Germany - In een stad die bekend staat om zijn vriendelijke mensen en mooie weer, maar berucht is om het tekort aan parkeerplaatsen, gaat verslaggeefster Annie Angle op pad om haar eerste, potentieel carrièremakende voorpagina-artikel te schrijven. Op een vroege zondagochtend ziet Annie een artikel in de krant: "Slimme oma Robots vermist!" Ze gebruikt haar Smart 341 Parkour en de drie verschillende modi - een typische rijdmodus, een vlieg modus waarmee het voertuig over de straten kan zweven en een klimmodus waarmee het voertuig op de muren van flatgebouwen kan rijden - gaat Annie op onderzoek uit om de missende link te ontdenken voor haar journalistiek meesterwerk.

Subaru Design Tokyo Studio - 200 jaar nadat de aarde is gestopt met roteren, is de aarde in twee zeer verschillende hemisferen opgesplitst - de Dagsfeer en de Nachtsfeer. Mensen wonen in een zeer ontwikkelde civilisatie in de Nachtsfeer, ver weg van de schadelijke elektromagnetische stralen van de zon. Er is echter een tekort aan de brandstof voor het energieopwekkingsysteem, een zeldzaam gekristalliseerd mineraal. Een team van vier gaan op zoek naar de brandstof die alleen voorkomt op de pool van de Dagsfeer, een plaatst aan de andere kant van de wereld in de Ultra Subaru HORIZON waarvan nog nooit een mens is teruggekeerd. De HORIZON is speciaal ontworpen om de sterke elektromagnetische straling, chemische onbalans, ongelofelijke hitte en woeste stormen van de Dagsfeer te weerstaan. Volg Subaru in zijn actiethriller Divided.

Mercedes-Benz Interior Design Studio, Duitsland - Volg in het nieuwste Cinderella-verhaal een genegeerde stiefdochter uit een disfunctioneel gezin tijdens dit romantisch drama terwijl ze haar verjaardag viert in het dorp. Cindy krijgt als verrassing van haar vader het nieuwe Maybach-prototype, de Maybach Berline, waarmee ze mee op pad gaat en een mysterieuze en knappe vreemde ontmoet. De Maybach Berline Carriage, gebaseerd op de dimensies van een Mercedes-Benz GL-Class, is een E-Cell of F-Cell-voertuig en is voorzien van zelfbesturing, een virtuele chauffeur, een vis-a-vis stoelenlay-out met een "Royal Lounge" en grote vleugeldeuren met oversized privacyramen en een intrekbare trap voor een eenvoudige instap. Bioscoopgangers zullen genieten van de romance en nieuwe technologie terwijl Cindy snel naar huis rijdt om op tijd thuis te komen, maar niet voordat ze nog een moment heeft gehad met haar nieuwe liefde.

De inzendingen zullen bekeken worden door juryleden Tom Matano, directeur van Industrial Design op de San Francisco's Academy of Art University; Mark West, transportvoorzitter van het College for Creative Studies in Detroit; Stewart Reed, voorzitter, Transportation Design op de Pasadena's Art Center College of Design; en Jay Shuster, art director bij Pixar Animation Studios.

Over de Design Challenge

De Design Challenge maakt deel uit van de Design Los Angeles automobile designers' conference die jaarlijks gehouden wordt tijdens de persdagen van de L.A. Auto Show op 16 en 17 november 2011. De afgelopen acht jaar werd er elk jaar een nieuw thema gekozen voor de Design Challenge. De belangrijkste automobiel ontwerpstudio's tonen hun talenten en strijden tegen elkaar om hun creativiteit uit te breiden en nieuwe ideeën voor automobielontwerp verder te verkennen. De Design Los Angeles-conferentie geeft ontwerpers tevens toegang tot industrieleiders op het gebied van ontwerp en de mogelijkheid om veelvoorkomende industriekwesties aan te pakken.

De Design Challenge heeft positieve beoordelingen gekregen van journalisten en uitgebreide mediabelangstelling in Azië, Europa en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ga voor meer informatie en afbeeldingen naar: LAAutoShow.com/DesignChallenge.html.

Los Angeles Auto Show

CONTACT: Jessica Schmidt, Rogers Ruder Finn,
+1-310-552-4177,LAautoshow@RogersRuderFinn.com