Gemeente Dronten


Dronten genomineerd voor `Verder in HR' Award

HR' Award

28-10-2011

Gemeente Dronten is genomineerd voor de Verder in HR Award 2011. De twee andere finalisten zijn Bureau Jeugdzorg Noord-Holland en Alliander. Op 17 november wordt in Hoofddorp de winnaar bekend gemaakt.

Verder in HR Award
De Verder in HR Award 2011 is in het leven geroepen door Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en Raet om vooruitstrevende e-HRM projecten de erkenning te geven die ze verdienen. E-HRM kan worden uitgelegd als het ondersteunen van de activiteiten van Personeel & Organisatie door gebruik te maken van internettechnologie. Dronten is finalist door de innovatieve en onderscheidende manier waarop e-HRM wordt gebruikt als organisatie en als werkgever.

Alles is gedigitaliseerd
Vanaf januari 2009 is gemeente Dronten gebruik gaan maken van het e-HRM. Het systeem ondersteunt de managers op heldere en doelmatige wijze bij de administratieve processen rondom werving en selectie, ziekteverzuim, declaraties en jaargesprekken. De reden om dit in te voeren was vooral om de medewerker medeverantwoordelijk te maken voor de eigen gegevens.

Senior medewerker Personeels- en Salarisadministratie Inske Reumer: "Van het management hebben wij de ruimte gekregen om hiermee aan de slag te gaan en we zijn trots op wat we hebben bereikt! Alles is gedigitaliseerd vanaf het moment van werving van personeel tot en met het moment van uitdiensttreding. Er wordt nu meer werk verricht in minder uren, het werk is efficiënter georganiseerd en we hebben nog meer controle op de werkprocessen."

Voordelen
Er zijn veel voordelen gekomen uit het digitale werken binnen Dronten. Er is nu een completere registratie van personeelsgegevens. Hierdoor is de informatie die bekend is bij het management waarheidsgetrouwer, waardoor er beter kan worden gestuurd op de resultaten. Ook zijn er, door het efficiënter werken, personele bezuinigingen uit voortgekomen. Verder scheelt het veel papier binnen de organisatie en dit creëert veel fysieke ruimte, doordat veel kasten verdwijnen.

De voordelen raken niet alleen de HRM-medewerkers, alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie hebben er profijt van. Zo kunnen medewerkers op elk tijdstip, thuis of op de werkplek, informatie invoeren en opvragen op de computer of via de smartphone.

Jury
De Jury bestaat uit vooraanstaande professionals, die sterk zijn verbonden met dit vakgebied. Ze vertegenwoordigen het e-HRM werkveld in bedrijfsleven, overheid, wetenschap, consultancy en media.