Erasmus Universiteit Rotterdam

Jaargetijdengast: Inez Weski

Datum
Van: 17 november 2011 19:30
Tot: 17 november 2011 22:00

---

Locatie:
De Unie, Rotterdam

Toelichting
Aan de hand van haar favoriete film-, TV- en muziekfragmenten, gaat Inez Weski in gesprek met Geert Maarse over haar relatie met het OM, de veranderingen in het Nederlandse rechtssysteem en de toekomst van de advocatuur.

Inez Weski jaargetijdengast

Elk seizoen vertelt een bekende gast in huiskamersfeer over zijn of haar passies en interessegebieden in de wetenschap, politiek of bedrijfsleven en de relatie hiermee met kunst en cultuur. Welke filmfragmenten of YouTube-filmpjes moet je absoluut gezien hebben? Wie moeten we in de gaten houden als aanstormend talent? Wie zijn hun politieke, wetenschappelijke of culturele helden? De jaargetijdengast deze keer: Inez Weski.

Mr. Inez Weski behoort al jaren tot de top van Nederlandse strafrechtadvocaten. Ze is verbonden aan Weski Heinrici Advocaten in Rotterdam en heeft een voorliefde voor complexe, niet-doorsnee megazaken. Ze werkt zowel Nederland als in het buitenland als strafpleiter en vertegenwoordigde o.a. Desi Bouterse, Guus K. (wapenhandel in Liberia) en August B. (diamantroof Schiphol).

De bekende alumna van de EUR wordt geroemd om haar werkmentaliteit, innemende schaterlach en enorme dossierkennis. Aan de hand van haar favoriete film-, TV- en muziekfragmenten, gaat Weski in gesprek met Geert Maarse over haar relatie met het OM, de veranderingen in het Nederlandse rechtssysteem en de toekomst van de advocatuur.