Syntens

Een kijkje nemen in de keuken van innovatieve bedrijven. Dat is waar het bij de bedrijfsbezoeken âBedrijven vernieuwen; de ondernemer maakt het verschilâ om draait. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor deze gratis bijeenkomsten.

Daar vertelt de gastheer of gastvrouw op welke manier zij innovatief bezig zijn, er worden rondleidingen gegeven door het bedrijf en er vindt een workshop âInnoveren door nieuwe verbindingenâ plaats. Kamer van Koophandel, Syntens en Oost NV organiseren gezamenlijk deze vier bijeenkomsten.

Bijeenkomst 1 â Burgersâ Zoo - ArnhemÂ
donderdag 17 november
Innovatie in Burgersâ Zoo omvat niet alleen Bush, Desert en Ocean, maar gaat ook over processen in de manier van werken. Wat doen zij aan de terugloop van de horeca, aan de vraag om meer beleving van de klant, of aan de verhoging van de bezettingsgraad tijdens daluren?

Bijeenkomst 2 - 247 Tailorsteel - VarsseveldÂ
donderdag 24 november
247 Tailorsteel is een groothandel in op maat gesneden staal. Op uiterst innovatieve wijze verbindt 247 Tailorsteel de traditionele maakindustrie met het internet. In een nagenoeg manloos, volkomen geautomatiseerd productieproces, worden tonnen staal, roestvaststaal en aluminium verwerkt zodat de klanten optimaal bediend worden.

Bijeenkomst 3 - Abbott Laboratories - ZwolleÂ
dinsdag 29 november
Abbott vervaardigt voedingsproducten voor volwassenen en kinderen. Abbott kijkt vooral naar mogelijkheden. Als het eens tegen zit, kun je daar juist je energie en drang tot vernieuwing uit halen, je middenkader er vol in meenemen om vervolgens zakelijk prioriteiten te stellen gebaseerd op een snelle analyse omtrent de kosten/baten. Het kan hierbij gaan over samenstelling van producten maar zeker ook over interne processen en interne organisatie. Kortom alles kan altijd overal beter! Met de focus op het resultaat.

Bijeenkomst 4 - Greefa - Tricht
donderdag 1 december
Greefa ontwikkelt en produceert sorteer- en verpakkingsmachines voor groente en fruit. Naast de apparatuur wordt ook de software in eigen huis ontwikkeld. Innovaties waarmee Greefa in de markt bekend geworden is, zijn onder meer: detectie op interne en externe kwaliteiten, meting van het suikergehalte en bepaling van bewaarduur. Ook is Greefa meegegaan in het duurzaam ondernemen: het gebruik van hoogwaardige materialen, de inzet van LED-verlichting en het gebruik van gerecyclede plastics.

Meer informatie en aanmelden
www.kvk.nl/bedrijvenvernieuwen

InnovatieConvenant
De bijeenkomsten âBedrijven vernieuwen; de ondernemer maakt het verschilâ worden georganiseerd in het kader van het InnovatieConvenant. Het InnovatieConventant is een samenwerkingsverband tussen KvK Centraal Gelderland, KvK Oost Nederland, KvK Midden-Nederland, Syntens en Oost NV waarbij kennis over (innovatieve) projecten gedeeld wordt en initiatieven gezamenlijk worden opgepakt.