Gemeente Breda

Inloop Voorlopig Ontwerp fietspad en aanpassing kruispunt Willem van Oranjelaan met de Zuidelijke Rondweg
Gepubliceerd op 04 november 2011
Op donderdag 17 november houdt de Gemeente Breda een inloopavond over het Voorlopig Ontwerp fietspad en kruising Willem van Oranjelaan met Graaf Engelbertlaan (Zuidelijke Rondweg). Deze avond vindt plaats in de kantine van het Mencia de Mendoza Lyceum, Mendelssohnlaan 1. U kunt tussen 17.00 en 19.00 uur vrij binnenlopen. U krijgt dan een toelichting op het ontwerp en er is gelegenheid om vragen te stellen.

Aan de zuidkant van de Zuidelijke Rondweg ontbreekt nog een stuk in het fietspad tussen Effen en het stadscentrum. Met het aanleggen van dit stuk fietspad wordt het regionale fietsnetwerk verder uitgebreid. Daarnaast wordt de kruising van de Willem van Oranjelaan met de Graaf Engelbertlaan (Zuidelijke Rondweg) gereconstrueerd om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Wat gaat er gebeuren

Parallel aan de Zuidelijke Rondweg wordt het laatste stuk in het fietspad in de verbinding naar het centrum vanuit de richting Effen gerealiseerd. Het gaat hierbij om het stuk tussen Diaconessenweg en Willem van Oranjelaan. In het verlengde daarvan wordt er een oversteekmogelijkheid voor fietsers op de Willem van Oranjelaan gerealiseerd.
De kruising van de Willem van Oranjelaan met de Zuidelijke Rondweg is een zogenaamde black-spot, dat wil zeggen: een kruising waar in de afgelopen jaren een fors aantal verkeersongevallen (ook met gewonden) heeft plaatsgevonden. Het ontwerp voorziet in het veilig maken van de fietsoversteken in de op- en afritten van de Zuidelijke Rondweg op de Willem van Oranjelaan en Graaf Hendrik III laan.

Reageren

Tijdens de inloopavond krijgt u een toelichting op het voorlopig ontwerp en is er gelegenheid om daarop te reageren. Het voorlopig ontwerp ligt sinds 26 oktober ter inzage op het Stadskantoor van de Gemeente Breda, Claudius Prinsenlaan 10. De kaart met het ontwerp van het fietspad vindt u ook op www.breda.nl àDe gemeente àBreda berichten. Reageren kan ook per brief aan het College van burgemeester en wethouders, Gemeente Breda, Directie Ontwikkeling, t.a.v. T. Rozendal, postbus 90156, 4800 RH Breda.
Ook kunt u reageren via het algemene e-mailadres mailto:gemeentebreda@breda.nl, onder vermelding van `VO Fietspad en kruising Zuidelijke Rondweg'. Reageren kan tot en met woensdag 7 december 2011.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Rozendal van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 32 36.