Kamer van Koophandel

KvK houdt gratis Studenten Startersdag

dinsdag 8 november 2011

Steeds meer jongeren zijn geïnteresseerd in ondernemerschap. Speciaal voor hen houdt de Kamer van Koophandel Brabant op donderdag 17 november de gratis Studenten Startersdag. Dit in samenwerking met het Brabant Center of Entrepreneurship (BCE), de Eindhoven University Business Club (EUBC) en de Academic Business Club (ABC) in Tilburg.

Al eerder werd bekend dat het aantal ondernemers onder de 25 jaar in deze regio de afgelopen jaren met 20 procent is gestegen. Ook de netwerken voor ondernemende studenten EUBC in Eindhoven en ABC in Tilburg zien het aantal leden groeien: "Steeds meer studenten starten een eigen bedrijf. Vooral webshops zijn populair: je hebt geen fysieke winkel nodig en het onderhoud is niet arbeidsintensief", aldus Bas Wagemakers van de EUBC. "Jonge ondernemers kiezen vaker hun eigen weg", stelt Eelco van de Wiel van de ABC. "Zij passen prima in de nieuwe economie waarin netwerken van bedrijven en technologieën vooraan staan." Jonge ondernemers zijn meer dan gemiddeld succesvol en daarom belangrijk voor onze regionale economie. Coördinator Ivo George van het Experience Center van het Brabant Center of Entrepreneurship heeft daar een verklaring voor: "jonge ondernemers worden niet geremd door te veel ervaring. Combineer dit met een goede combinatie van visie, creativiteit en lef en je hebt een ideale mix."

Jongeren die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap, een studentonderneming hebben of net zijn gestart, zijn van harte welkom op de gratis Studenten Startersdag op donderdag 17 november van 15.30 tot 21.00 uur in The Red Brick aan de Prof. Verbernelaan 35 bij het station Universiteit in Tilburg. Op het programma staat onder meer: speeddaten met jonge ondernemers en workshops over guerillamarketing en netwerken. Deskundigen staan paraat om informatie te geven over zaken als innovatie, presentatie en social media. Ook over onderwerpen als offertes schrijven en belastingen is alle kennis in huis. De Studenten Startersdag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kijk voor meer informatie op www.kvk.nl/studentenstartersdag. De Studenten Startersdag is een activiteit in het kader van de Global Entrepreneurship Week.

Bron: KvK Brabant