Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Congres Hersenen en Veiligheid

17 november 2011 - 17 november 2011

Media Plaza Utrecht

De maatschappelijke veiligheid wordt aangetast door agressief en antisociaal gedrag. Het veroorzaakt slachtoffers en onnodig leed en het vertrouwen tussen mensen leidt schade. Inzichten in en methoden om problematisch gedrag te detecteren en effectief aan te pakken zijn daarom belangrijk. Beroepsgroepen die waken over onze veiligheid hebben behoefte aan methoden om beter met de grote emotionele druk om te gaan. Kennis over hersenen en cognitie kan helpen. Ook om slachtoffers weerbaarder te maken. Maar hoe? Dat bespreken we op 17 november tijdens het congres Hersenen en Veiligheid: wetenschappelijke uitdaging voor maatschappelijke innovatie

Dat doen we onder andere door in vogelvlucht de breedte van het onderzoeksterrein te presenteren - de toegevoegde waarde van neurobiologische en neuropsychologische diagnostiek, assessment, en subtypering van mensen met een verhoogd risico op agressief gedrag, dan wel emotionele stress. Maar ook de mogelijkheden van innovatieve interventies zoals het versterken van prefrontale functies van het brein bij jeugdige populaties met antisociaal gedrag.

Deze dag georganiseerd door het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie is voor onderzoekers, beleidsmakers en mensen werkzaam in het maatschappelijk veld. De bijeenkomst biedt de gelegenheid om buiten het eigen blikveld te kijken, geïnspireerd te raken en de gemeenschappelijke deler te vinden om van elkaar te kunnen leren.

Interesse in deelname? Aarzel dan niet om u aan te melden. Deelname is gratis.