Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT

1 NOVEMBER 2011

Opening tentoonstelling Floor van Keulen
Hetzelfde anders (schetsboeken en tekeningen), Verdwenen schilderingen, 1965-2001 (boekpresentaties) De publicatie Verdwenen schilderingen en de tentoonstelling Hetzelfde anders vestigen opnieuw de aandacht op het oeuvre van Floor van Keulen (1951). Publicatie en expositie vullen elkaar aan. Door het presenteren van een groot aantal betekende blocnotevelletjes, achterkanten van enveloppen, schetsboeken, kleine en grote tekeningen is het ontstaansproces van zijn werk in beeld gebracht. Van Keulen benoemt het `onnoembare' niet. Hij is een pionier in het leggen van verbanden tussen werelden die niets met elkaar gemeen lijken te hebben. Werelden die tijdelijke verbanden aangaan met elkaar om elkaar daarna weer even los te laten. Steeds Hetzelfde, maar dan anders.

Opening en eerste boekpresentatie De opening en eerste boekpresentatie vinden plaats op donderdag 17 november om 16.30 uur in het hoofdgebouw VU in de tentoonstellingsruimte: · Presentatie van het boek: Floor van Keulen, Verdwenen schilderingen, 1965-2011, door Antje von

Graevenitz, kunstcriticus en Tijs Goldschmidt, schrijver en bioloog.

Tweede boekpresentatie De tweede boekpresentatie vindt plaats op vrijdag 18 november om 16.30 uur bij Menno Derk Doornbos & Piet Hein Eek in de galerie op de 2de verdieping. · Presentatie van het boek: Floor van Keulen, Verdwenen schilderingen door Rudi Fuchs, voormalig

directeur van o.m. het Van Abbemuseum Eindhoven en het Stedelijk Museum Amsterdam Hier kunt u ook de laatste bewaard gebleven muurschildering (2011) van Van Keulen bekijken.

Courtesy: Menno Derk Doornbos & Piet Hein Eek, Eindhoven; www.pietheineek.nl Rutger Fuchs, samensteller en ontwerp publicatie, uitnodiging en vormgeving tentoonstelling; Met dank aan Rudi Fuchs, Tom Rooduijn, Annerie Smolders en vele anderen.

De distributie van het boek wordt verzorgd door IDEA BOOKS, Nieuwe Herengracht 11, 1011 RK Amsterdam. Tel: 020-6226154. Voor een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Tom Rooduijn, redacteur van het boek: 06-12994767 of rooduijn@gmail.com.



Persfoto's zijn op verzoek beschikbaar.