Gemeente Den Haag

Commissie spreekt over cultuureducatie

De commissie spreekt op donderdag 17 november onder meer over cultuureducatie. Verder gaat het over duurzame huisvesting van het onderwijs en betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Cultuureducatie

Allereerst buigt de commissie zich over de Werkgroep Cultuureducatie. De werkgroep zou onderzoeken hoe cultuureducatie in schoolverband in de toekomst moet worden ingericht. Het onderzoek is nu afgerond en de aanbevelingen worden besproken tijdens de vergadering.

Duurzame huisvesting onderwijs

Vervolgens bespreekt de commissie het investeren in duurzame huisvesting van het onderwijs. Het college blijft inzetten op de kwaliteit van de schoolgebouwen door onder andere voort te gaan met investeren in nieuwbouw, verbetering van het binnenklimaat en de ontwikkeling van brede buurtscholen. Ook wordt voorgesteld om een aantal specifieke maatregelen te nemen, waarbij vooral de duurzaamheid van nieuwe en bestaande schoolgebouwen wordt verhoogd.

Onderwijs en de arbeidsmarkt

Ten slotte spreekt de commissie over een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de (Metropool)regio. Deze aansluiting is niet optimaal. Dat heeft nadelige gevolgen voor zowel de stad Den Haag als de regio. Er zijn een aantal knelpunten en om die reden doet het college een aantal aanbevelingen aan de commissie.

De vergadering start om 09.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. De vergadering is live te volgen via www.denhaag.nl/mijnraad.