Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

door vrijwilligerswerk

---

Amsterdamse Participatiemarkt: meedoen door vrijwilligerswerk

11 november 2011

Donderdag 17 november van 10.00 uur tot 16.00 uur vindt de Amsterdamse Participatiemarkt plaats in theater De Meervaart. De Amsterdamse Participatie markt is er voor bewoners die graag iets willen doen, maar belemmeringen ondervinden bij het vinden van passende activiteiten.

Vrijwilligerswerk

De markt staat dit jaar in het teken van vrijwilligerswerk. Bezoekers kunnen terecht bij circa vijftig kramen voor informatie en advies over opleidingen, werk en vrijwilligerswerk, ontmoeten, sport en bewegen.

Op de markt zijn diverse Amsterdamse organisaties aanwezig op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en re-integratie, zoals stichting Cordaan, Jellinek, Mentrum en het Participatiecentrum Nieuw-West. Er is een kookwedstrijd en er zijn workshops.

Samenwerking

De Amsterdamse Participatiemarkt is een samenwerking van de gemeente Amsterdam, Stichting De Omslag en zorgverzekeraar Agis. Stichting De Omslag is een onafhankelijke, ideële organisatie met als doel om mensen met een beperking in de maatschappij mee te laten doen. De stichting heeft een groot netwerk in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, verslavingszorg, gehandicaptenzorg, welzijn en onderwijs.

---