Openbaar Ministerie

Opening Slachtofferloket Noord-Nederland door staatssecretaris Teeven

14 november 2011 - Arrondissementsparket Assen

Op donderdag 17 november 2011 wordt het Slachtofferloket Noord-Nederland geopend door staatssecretaris mr. F. Teeven van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De feestelijke opening van het Slachtofferloket vindt plaats bij het Openbaar Ministerie in Groningen aan de Paterswoldseweg 814. De officiële openingshandeling is van 9.40 tot en met 09.50 uur.

08.30 - 09.00 uur - ontvangst

09.00 - 09.05 uur - welkom

09.05 - 09.15 uur - vertoning film Slachtofferloket

09.15 - 09.25 uur - speech hoofdofficier van justitie mr. J.R. Eland

09.25 - 09.40 uur - speech staatssecretaris mr. F. Teeven

09.40 - 09.50 uur - openingshandeling

09.50 - 10.30 uur - afsluiting met hapje en een drankje

De pers is van harte welkom bij de opening van het Slachtofferloket Noord-Nederland. Indien u komt wilt u zich dan aanmelden bij persvoorlichter Manon Hoiting via de e-mail m.hoiting@om.nl Bellen mag ook via: 0592 339 239.

De staatssecretaris vertrekt na de openingshandeling vrij snel naar een nieuwe afspraak elders in het land.

Slachtofferloket
Om slachtoffers van misdrijven beter te kunnen ondersteunen, hebben de politie, Slachtofferhulp Nederland en het Openbaar Ministerie besloten om efficiënter te gaan samenwerken. Het Slachtofferloket informeert, adviseert en begeleidt het slachtoffer tijdens het hele strafproces.

In het Slachtofferloket Noord-Nederland werken de politie, het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland vanuit de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen nauw met elkaar samen. De gezamenlijke doelstelling is om het slachtoffer centraal te stellen en het slachtoffer effectief te bedienen. Met de komst van het slachtofferloket kunnen slachtoffers op één punt terecht voor alle dienstverlening en informatie rond het strafproces en de uitvoering van de straf. De medewerkers van de drie instanties zitten fysiek bij elkaar in het pand van het Openbaar Ministerie in Groningen. Hierdoor ontstaan er korte lijnen waardoor de slachtoffers beter worden ondersteund.

In 2008 is een proef gestart met slachtofferloketten in diverse steden. Staatssecretaris Teeven heeft in 2010 bekendgemaakt dat in 2011 in alle arrondissementen slachtofferloketten komen. Het Slachtofferloket Noord-Nederland is het elfde en tevens het laatste slachtofferloket dat in 2011 haar deuren opent; hiermee is een landelijk netwerk van slachtofferloketten gerealiseerd.

Achtergrondinformatie
Meer achtergrondinformatie over het Slachtofferloket is te vinden via de website van de Rijksoverheid: http://www.slachtofferloket.nl/.