Rijksvoorlichtingsdienst

Jonge muzikanten treden op met Luchtmachtorkest

Ongeveer 200 jeugdige muzikanten uit de regio Noord-Limburg verzorgen op donderdag 17 november een optreden met het Luchtmachtorkest in de Schouwburg te Venray. Het evenement dat voor de zesde maal wordt georganiseerd is gratis te bezoeken voor muziekliefhebbers.

Het 200-koppig tellend orkest staat onder leiding van dirigent Maarten Rijs die werkzaam is bij de Groep Geleide Wapens op Luchtmachtbasis De Peel. Het muziekspektakel, dat beter bekend staat als Young Musicians Spread Their Wings, wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd. De Commandant Luchtstrijdkrachten, Luitenant-generaal Jac Jansen, maakt voor de gelegenheid deel uit van het orkest. Het is de eerste keer dat het concert buiten Luchtmachtbasis De Peel plaatsvindt. Hierdoor kunnen naast familie en vrienden van de jonge muzikanten die een leeftijd hebben tussen de 6 en 25 jaar ook andere muziekliefhebbers genieten van een gevarieerd muzikaal programma met bekende arrangementen zoals A night like this van Caro Emerald en Valerie van Amy Winehouse.

Het concert vangt aan om 16.00 uur en is gratis te bezoeken voor iedereen die van muziek houdt. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via ymstw6@gmail.com

Noot voor redacties (