Gemeente Haaksbergen


Tankink opent route

16-11-2011 Tankink opent route

Donderdag 17 november wordt de vaste ATB-route Haaksbergen officieel geopend. Dit gebeurt om 16.00 uur bij Erve Bruggert aan de Scholtenhagenweg 46 in Haaksbergen. De openingshandeling zal worden verricht door Haaksbergens bekendste sportfietser Bram Tankink, profrenner bij de Rabobank-ploeg. Namens het college van B&W geven de wethouders Diepenmaat en Van Rees acte de
présence.

Er is al meer dan tien jaar gesproken over de aanleg van deze route. De verschillende partijen zijn het nu eens geworden over een uitdagend traject, waarop zowel mensen met ervaring als beginners zich kunnen uitleven. Eenzesde van de route bestaat uit nieuw aangelegde singletracks en een groot deel gaat over paden door onder meer het Buurserzand en het Lankheet.

Waar een diehard ongetwijfeld kiest voor de volle 60 kilometer, kan een ander het eerst eens proberen op een lusje van 16 of 44 kilometer. Voor elk wat wils dus. Vele partijen hebben er in gezamenlijk overleg voor gezorgd dat deze route er kon komen. Coöperatieve grondeigenaren, geldschietende overheden, professionele routebouwers en ijverige vrijwilligers; ze waren allemaal onmisbaar om deze klus tot een goed eind te brengen.

De nieuwe ATB-route wordt op termijn aangesloten op de nabijgelegen routes van Twickel en het Rutbeek. De route is een onderdeel van het regionale netwerk van de Regio Twente en is tot stand gekomen met subsidie van de provincie Overijssel, Regio Twente en de gemeente Haaksbergen.