Gartner positioneert GX Software in "Magic Quadrant for WCM"

Persbericht van GX

Nijmegen/San Francisco, xx november 2011 - GX Software, internationaal provider van Web content Management (WCM) en Online marketing software, is door Gartner, Inc. opgenomen in diens "Magic Quadrant for Web Content Management". Gartner, het wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau voor informatietechnologie, doet jaarlijks onderzoek naar leveranciers van WCM-systemen. De 20 belangrijkste spelers op de internationale WCM-markt worden vervolgens opgenomen in Gartners Magic Quadrant.

De vermelding in Gartners Magic Quadrant komt tijdens een stabiele groeiperiode voor GX Software. Vanuit een sterke positie op de Europese markt is GX Software erin geslaagd haar activiteiten uit te breiden naar Noord-Amerika. Klanten in de VS worden nu bediend vanuit verkoopkantoren in San Francisco (Amerikaans hoofdkantoor) en New York. GX Software verwacht binnenkort verdere uitbreiding naar specifieke nieuwe verticale en geografische markten, maar ook binnen haar partnernetwerk.

Strategisch belang van Magic Quadrant
De keuze voor een geschikt WCM-systeem is een belangrijk strategisch besluit dat bijdraagt aan het realiseren van de online doelen en doelstellingen van een onderneming. Daarom vertrouwen veel bedrijven op de rapporten van Gartner als het gaat om de keuze voor een oplossing en leverancier. De Magic Quadrants van Gartner geven een goed totaalbeeld van de onderzoeksresultaten binnen een specifieke markt en maken de onderlinge posities van concurrenten op die desbetreffende markt inzichtelijk.

Belangrijke aspecten op het gebied van WCM zijn het leveren van cross-channel ervaringen op mobiel, social media en web en het optimaliseren van de online kanalen. GX Software heeft 2 producten die over deze mogelijkheid van "Online Channel Optimization (OCO)" beschikken: GX WebManager, een WCM-systeem, en BlueConic, software die ontwikkeld is om de klantbetrokkenheid over meerdere online kanalen te verhogen.

WCM- en online marketingoplossingen
"Wij zien het feit dat Gartner ons noemt in het Magic Quadrant voor Web Content Management, als een bevestiging van onze huidige strategie en investeringen in dit marktsegment. Doordat, met onze hulp, topmerken zeer succesvol zijn in het leveren van gepersonaliseerde klantervaringen over mobiel, social media en web, hebben wij de positie in dit rapport terecht verdiend," zegt Hans willems, CMO bij GX Software. "Met GX WebManager en BlueConic komen we tegemoet aan de vraag van onze klanten naar management en optimalisatie van alle online kanalen om voor iedereen een persoonlijke ervaring te creëren."

Het Gartner rapport over het Magic Quadrant voor WCM is hier beschikbaar:
http://bc.gxsoftware.com/s/1I

NOOT: Gartner, Inc., Magic Quadrant for Web Content Management, Mick MacComascaigh, et al, November 10, 2011.

Over het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt voor een specifieke periode. Het Magic Quadrant toont Gartner's analyse van hoe bepaalde leveranciers scoren ten opzichte van criteria voor die markt, zoals gedefinieerd door Gartner. Gartner prevaleert geen enkele leverancier, product of dienst die afgebeeld staat in hun publicaties en zal technologie gebruikers bovendien nooit adviseren om enkel leveranciers met de hoogste scores te selecteren. Onderzoekspublicaties van Gartner zijn enkel en alleen bedoeld als vergelijkingsmateriaal en niet om specifieke beslissingen af te dwingen. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot de onderzoeken af, met inbegrip van alle verkoopgaranties en geschiktheid voor een specifiek doel.

Over GX software
GX Software is wereldwijd leverancier van WCM- en Online Marketing software. Met deze innovatieve marketingoplossingen kunnen organisaties op elk moment, in elk online kanaal in contact komen met hun bezoekers, om zo een waardevolle klantrelatie op te bouwen. Met GX WebManager en BlueConic zijn zij verzekerd van positieve klantervaringen op het web, social media, mobiele en overige kanalen. GX Software heeft een hoofdkantoor in Nederland en regionale kantoren in Europa en Noord-Amerika. Voor meer informatie, bezoek www.gxsoftware.com.

*

Links:
http://bc.gxsoftware.com/s/1I



Razende Robot Reporter