Politie Drenthe

Donderdag 17 november 2011

Provincie Drenthe, 17-11-2011

Politie zoekt getuigen vandalisme

HOOGEVEEN De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over vandalisme aan de Grote Beer. Zaterdag 12 november zijn er omstreeks 20.40 uur 4 jongeren gezien op het schoolplein aan de Grote Beer. Zij hadden een groene jerrycan van 5 liter bij zich, goten de inhoud daarvan in een zandbak en staken het aan. Vervolgens ging het viertal er vandoor. De groene jerrycan is achtergebleven. Eveneens een grote zwarte plek in de zandbak van de school. De politie is op zoek naar mensen die wellicht meer weten over dit voorval. Heeft u iets bijzonders gezien of gehoord rond 20.40 uur of weet u iets over de groene jerrycan? U kunt zich melden bij de politie in Hoogeveen via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen tasjesroof

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof. Woensdagmiddag rond 15.30 uur fietst een 68-jarige vrouw over het Eendenveld. Plots haalt een man haar in, grist haar tas uit de fietsmand en fietst er vandoor. De vrouw probeert de man bij te houden, maar verliest hem ter hoogte de Oringerbrink uit het oog. De tas wordt verderop teruggevonden, maar de portemonnee van de vrouw is verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen van deze tasjesroof. Ook is de politie op zoek die wellicht iets herkennen in het signalement van de dader. Het gaat om een blanke man van ongeveer 20-25 jaar oud, is tussen de 1.80-2.00 m lang en heeft blond halflang haar. De man droeg een zwart-wit gevlekte jas met zwarte mouwen en fietste op een zwarte fiets. Volgens een getuige maakte deze fiets een tikkend geluid. De politie vraag getuigen zich te melden bij de politie in Emmen via 0900-8844.

Man aangehouden voor aanrijden verkeersregelaars

EMMEN De politie heeft woensdagmorgen een 55-jarige automobilist uit Schoonebeek aangehouden. De man reed over de Nieuw-Amsterdamsestraat toen hij door een verkeersregelaar werd tegengehouden. De bestuurder gaf aan niet te willen wachten, liet zijn auto uitrollen en botste tegen het been van de verkeersregelaar. Doordat er tegemoetkomend verkeer aan kwam moest de bestuurder daarna wel stoppen. De verkeersregelaar gaf de man alsnog een stopteken. Wanneer het tegemoetkomend verkeer voorbij is, negeert de bestuurder wederom het stopteken van de verkeersregelaar en rijdt wederom tegen de man aan. Vervolgens rijdt de man iets verderop wederom tegen een verkeersregelaar. Dit maal raakte hij iemand met zijn spiegel, waardoor deze man valt en zijn heup kneust. Vervolgens rijdt de man uit Schoonebeek verder. Toch bedenkt de man zich later en keert terug naar de verkeersregelaars om zijn excuses aan te bieden waarna hij wordt aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon hij naar huis. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is een 80-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man had in een supermarkt aan De Wielwaal vleeswaren meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had de man door en hield hem aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De man kreeg een winkelverbod. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 43-jarige man uit Assen is woensdagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de Triade vitaminepillen in zijn rugtas gestopt. Hij rekende de overige boodschappen af en nam de vitaminepillen mee naar buiten zonder te betalen. Het winkelpersoneel hield de man aan. Hij is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

EMMEN Woensdagmiddag is een 16-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Zij probeerde in een winkel aan het Mondriaanplein sieraden mee te nemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield haar aan. Kort daarna is zij overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Aanhoudingen huiselijk geweld

VALTHERMOND De politie heeft woensdagmorgen een 45-jarige man uit Valthermond aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

NIEUW WEERDINGE De politie heeft woensdagavond een 15-jarig meisje aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar stiefzus te hebben mishandeld. Het meisje is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Benzinedief aangehouden

EMMEN Woensdagavond is een 47-jarige man uit Emmen aangehouden. De man werd betrapt toen hij benzine probeerde te stelen uit autos die geparkeerd stonden aan de Brinkenhalte. Getuigen zagen dat de man bezig was bij de geparkeerde autos en hielden hem aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.