Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 17-11-2011

Inbraak bij kantoor: getuigen gezocht!

AMERSFOORT - In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 november is er omstreeks 3.00 uur ingebroken bij een kantoor aan de Joannes Tolliusstraat. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij twee personen op een scooter wegrijden richting de Utrechtseweg. Een derde verdachte, een 21-jarige man uit Amersfoort, was nog aanwezig in het kantorenpand en is aangehouden. In het kantoor werd een flatscreen in de hal aangetroffen. In een auto voor het kantorenpand werd eveneens een tweetal flatscreens aangetroffen. De auto bleek gestolen en is in beslag genomen. Tegen de 21-jarige man is aangehouden en ingesloten.

Aan mensen die informatie hebben over de diefstal, of die rond het tijdstip van de diefstal verdachte personen in de buurt van het kantorenpand hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Hennepkwekerij opgerold

AMERSFOORT In de avond van woensdag 16 november, is er omstreeks 19.00 uur een hennepkwekerij aan de Hertenstraat opgerold. De politie kreeg een vermoeden van mogelijke hennepteelt doordat ze een lichte henneplucht roken. Na huiszoeking troffen ze 47 planten aan op een zolder. De verdachte, een 35 jarige- bewoner, is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal bij supermarkt

AMERSFOORT In de avond van woensdag 16 november, is er omstreeks 19.10 uur melding gedaan van diefstal bij een supermarkt aan het Neptunusplein. Twee vrouwen verlieten met twee volle karren, met een totale waarde van 725,90, de winkel zonder te betalen. Winkelpersoneel van de winkel volgden de vrouwen en zagen ze wegrijden in twee zilverkleurige BMW-5 series. De volle winkelkarren werden achtergelaten.