Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Namen Teckop en Brugoprit officieel

Het college van burgemeester en wethouder heeft besloten om de wegen Teckop in Kockengen en Brugoprit in Breukelen officieel deze namen toe te kennen. In de volksmond werden deze wegen al langer zo genoemd, daarom liggen deze namen voor de hand. Eerder hebben deze wegen nooit een officiële naam gekregen, maar de wet verplicht gemeentes om openbare ruimten, zoals bijvoorbeeld wegen, een officiële naam te geven. Ze zijn dan makkelijker vindbaar voor bijvoorbeeld hulpdiensten.

Brugoprit in Breukelen is de straat die loopt tussen de rotonde met de Stationsweg aan de linkerzijde van het kanaal tot aan de Straatweg aan de rechterzijde van het kanaal. Teckop in Kockengen is de straat die loopt vanaf de Wagendijk naar de gemeentegrens met Woerden (de Hollandse Kade in Woerden).

De straatnamen Hofwerk en Boomrijk in Breukelen zijn in hetzelfde besluit officieel ingetrokken. In het verleden hebben deze wegen plaatsgemaakt voor een nieuwbouwobject, waarbij de wegen Amaliastraat, Alexiastraat en Arianestraat zijn ontstaan. De `oude namen' zijn toen niet officieel ingetrokken.