Gemeente Dongen

Nieuwe indicatie voor hulp bij huishouden

Publicatiedatum: 9-11-2011

Inwoners van de gemeente Dongen met een indicatie voor hulp bij het huishouden krijgen in de periode van november 2011 tot juni 2012 een nieuwe indicatie. We gebruiken hiervoor een nieuwe richtlijnen, waarmee we willen bereiken dat mensen zorg op maat krijgen.

Om er nog beter voor te zorgen dat mensen het juiste aantal uren hulp krijgen, hebben we nieuwe richtlijnen (indicatieprotocol) opgesteld voor onze bijdrage voor hulp bij het huishouden. In het indicatieprotocol staat wanneer een inwoner in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden en hoeveel uur dat is.

Zorg op maat

Voor de mensen die een indicatie hebben voor hulp bij het huishouden gaan we nu opnieuw bekijken hoeveel uren hulp zij krijgen. Het doel is dat mensen het aantal uren zorg krijgen dat beter past bij hun specifieke omstandigheden.

Huisbezoek

Om in kaart te brengen wat er precies nodig is aan huishoudelijke hulp, gaan we huisbezoeken afleggen bij de inwoners die nu ook al hulp bij het huishouden ontvangen. Het recht op huishoudelijke hulp blijft bestaan, maar het kan zijn dat inwoners minder uren hulp krijgen toegewezen.

Brief

Alle inwoners die nu al recht op hulp bij het huishouden hebben, hebben van ons een brief en een folder ontvangen met daarin meer informatie over de herindicatie.

Wmo

Ondersteuning bij hulp bij het huishouden maakt onderdeel uit van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die zorgt dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en actief mee kunnen doen in de samenleving.

Meer informatie


* Folder hulp bij huishouden (pdf)

* Hulp bij huishouden

* Antwoorden op meest gestelde vragen over nieuwe indicatie voor hulp bij huishouden (pdf)

* Wet maatschappelijke ondersteuning