Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 17-11-2011

Bromfietser met te veel op

HOUTEN Een bromfietser bleek op woensdagavond 16 november te veel te hebben gedronken.

Rond 21.25 uur zagen agenten een bromfietser slingerend over de Meeuwenweide rijden. De bromfietser, een 24-jarige man uit Houten, werd aan de kant gezet. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de Houtenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte woningoverval aangehouden

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 30-10-2011: Overval woning: getuigen gezocht)

NIEUWEGEIN Op donderdag 17 november hield de politie een verdachte aan in verband met een op zondag 30 oktober gepleegde woningoverval. De zaak werd op woensdag 16 november in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht behandeld.

Op zondagochtend 30 oktober rond 04.50 uur drongen twee mannen een woning aan de Gerard Walschapshove binnen. Zij bedreigden en mishandelden de 19-jarige bewoner en maakten onder andere een geldbedrag en een zwarte laptop buit. Het slachtoffer werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

In het kader van het onderzoek werd op woensdag 16 november in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht aan deze overval besteed. Op donderdagochtend 17 november hield de politie in Nieuwegein een 17-jarige Nieuwegeiner aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.