Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 17-11-2011

Voetganger ernstig gewond, automobilist rijdt door

OUDEWATER Een man werd op woensdagochtend 16 november aangereden door een automobilist en raakte ernstig gewond. De automobilist ging ervandoor.

Rond 06.50 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Hoenkoopse Buurtweg. Daarbij had een automobilist een voetganger aangereden en was doorgereden. Ambulance en politie gingen ter plaatse en troffen daar een zwaargewonde man, 39 jaar oud en afkomstig uit Oudewater, aan. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Hij bleek een schedelbreuk en fracturen in zijn arm, ribben en hand te hebben opgelopen. De automobilist werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Een getuige die de aanrijding hoorde gebeuren, zag de auto met hoge snelheid wegrijden en hoorde dat de uitlaat veel geluid maakte. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Aan getuigen van de aanrijding en aan mensen die na de aanrijding (woensdagochtend 06.50 uur) in de omgeving een auto met voorschade hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Straatroof

WOERDEN Een bejaarde vrouw werd op woensdag 16 november het slachtoffer van straatroof.

Rond het middaguur stapte een 85-jarige vrouw uit Woerden op het Hofplein in haar elektrische scootmobiel. Op dat moment werd zij door een man beroofd van haar handtas. De verdachte ging er met de tas vandoor.

Signalement:

Blanke jongeman, 18-20 jaar, 1.70-1.75 meter, smal gezicht en donker haar.

Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verkeersborden

VINKEVEEN Een jongen ging er op woensdag 16 november met twee verkeersborden vandoor. Hij dumpte de borden, maar werd toch in zijn kraag gevat.

Rond 19.15 uur surveilleerden agenten in een onopvallende politieauto op de Heulweg. Daar zagen zij dat een jongen met een fiets staan en hij had twee verkeersborden bij zich. De agenten keerden en de jongen zag dat kennelijk. Hij ging er op de fiets vandoor. De agenten zagen hem kort daarna, zonder verkeersborden, op de Gruttolaan fietsen. Zij hielden de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, staande. Hij verklaarde de verkeersborden in de struiken op de Gruttolaan te hebben gegooid. Daar troffen de agenten de borden inderdaad aan. De jongen verklaarde ze in de wijk Westerheul te hebben weggenomen. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Frontale botsing

MAARSSEN Twee fietsers kwamen op woensdagavond 16 november frontaal in botsing met elkaar.

Rond 18.00 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Amersfoort op de Straatweg over het fietspad, komende uit de richting van Breukelen en gaande in de richting van Maarssen. Doordat zij iets aan het drinken was, lette zij even niet goed op de weg en kwam op de weghelft voor de tegemoetkomende fietsers terecht. Daar fietste een 44-jarige man uit Loenen aan de Vecht, met een frontale aanrijding tot gevolg. De man liep vermoedelijk een gebroken kaak op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Het meisje had pijn aan haar mond en tanden en werd door een motorambulanceverpleegkundige voor behandeling naar haar tandarts verwezen.