Gemeente Hoogeveen

Gemeente en Parkmanagement maken afspraken over groenonderhoud De Wieken

17 november 2011 - Het op peil houden en versterken van beheer en onderhoud van bedrijventerrein De Wieken is een belangrijk speerpunt voor de Stichting Parkmanagement Hoogeveen. Voor de periode 2011-2016 heeft de Stichting Parkmanagement met de gemeente concrete afspraken gemaakt over de kwaliteit van het onderhoud op bedrijventerrein De Wieken.
Deze afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst is op 17 november ondertekend door wethouder Ton Bargeman en Frans van Dorst, voorzitter van de Stichting Parkmanagement.

Afspraken periode 2011-2016

Afspraken over het onderhoud van De Wieken zijn vastgelegd in een beheerplan openbare ruimte (BOR). Het basisniveau vanuit het BOR geldt als uitgangspunt voor het beheer en onderhoud op De Wieken. De gemeente garandeert voor 2011 dit basisniveau op De Wieken. Voor de jaren erna garandeert de gemeente dat het onderhoudsniveau op De Wieken op gelijk niveau blijft als het stadscentrum en de wijken. In geval van bezuinigingen zal dit dus gemeentebreed worden doorgevoerd.

Het basisniveau voor De Wieken is uitgewerkt in een kwaliteitscatalogus. In deze catalogus zijn onder andere afspraken vastgelegd over de technische staat en de verzorging van de verharding en het groen.

De parkmanager en de gemeentelijke wijkbeheerder zijn aanspreekpunt voor knelpunten in het onderhoud. Daarbij is de afspraak gemaakt dat een vertegenwoordiging vanuit de Stichting Parkmanagement samen met de bedrijven en de gemeente minimaal twee keer per jaar een schouw organiseert op het bedrijventerrein om knelpunten in beeld te brengen, op te lossen en tijdig onderhoud te verrichten.