Gemeente Echt-Susteren


Nieuwe school voor Burgemeester Willeme

De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de bouw van een nieuw schoolgebouw voor basisschool Burgemeester Willeme. Voor de bouw van de nieuwe school is een budget beschikbaar van ruim ⬠2,2 miljoen. De nieuwe school wordt gebouwd op het Sportpark Krekelzank in de directe nabijheid van Sporthal âDe Sjirpâ. Daarbij moet het mogelijk zijn om beide gebouwen (of de toekomstige gymzaal) met elkaar te verbinden, zodat een ontwikkeling tot een voorziening met meerdere maatschappelijke functies (Brede Maatschappelijke Voorziening) in de toekomst mogelijk blijft. De start van de daadwerkelijke bouw van de school staat gepland voor medio 2013. De bouw van de school vindt in nauw overleg met het schoolbestuur en de gemeente plaats.

Â

De voorbereiding

Om de nieuwbouw mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan aangepast en zullen er diverse onderzoeken (bodem, akoestisch, externe veiligheid, flora en fauna, infiltratie) plaatsvinden. Mede op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken wordt de exacte locatie van het schoolgebouw bepaald. Eind 2011/ begin 2012 wordt de procedure opgestart voor het werven van een architect.

Meer informatie

Om iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen wordt er een nieuwsbrief verspreid onder direct betrokkenen. Deze nieuwsbrief is voor iedereen te downloaden via de gemeentelijke website, www.echt-susteren.nl, onder dit bericht op de homepage. Daarnaast is deze nieuwsbrief terug te vinden op www.susterenleeft.nl onder project Basisschool Burgemeester Willeme. Tevens is de nieuwsbrief te verkrijgen aan de receptie bij het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en op de basisschool Burgemeester Willeme, Schoolstraat 9 in Nieuwstadt. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met projectleider de heer Jansen, via telefoonnummer: 0475-478 478.

Â

Te downloaden:

* Nieuwsbrief 17 november 2011.doc

Zie het origineel