Gemeente Twenterand


Gemeente biedt rotondes ter adoptie aan

De gemeente Twenterand biedt de mogelijkheid aan bedrijven om een rotonde te adopteren. In ruil voor het uitvoeren van het onderhoud, mag een bedrijf een aantal reclamebordjes plaatsen op de betreffende rotonde. Dit is dus een prima manier voor de bedrijven om reclame te maken.

In het kader van de bezuinigingen op het groenbeheer is het idee ontstaan om de gemeentelijke rotondes ter adoptie aan te bieden. Bedrijven kunnen één of meer rotondes adopteren. Het bedrag, dat u daar per jaar voor wilt betalen, mag u zelf bepalen met een minimum van EUR 200,- per jaar per rotonde. In ruil daarvoor mag u een aantal reclamebordjes plaatsen op de rotonde(s).

De volgende rotondes komen daarvoor in aanmerking:
1. Vriezenveen: Westeinde/Oosteinde/Bouwmeesterstraat/Almeloseweg
2. Vriezenveen: Koningsweg/Garvesingel

3. Vriezenveen: Nieuw Daarlerveenseweg/Garvesingel/Handelsweg
4. Vroomshoop: Hammerweg/Nieuwstraat/Koningin Beatrixlaan
5. Vroomshoop: Hammerweg/Hoekweg/Pres.Kennedystraat
6. Den Ham: Marleseweg/Vriezendijk

Wij vragen u in te schrijven vóór 8 december a.s., waarbij wij graag de adresgegevens van u ontvangen, om welke rotonde(s) het gaat en welk bedrag u daarvoor per jaar wilt betalen.
Inschrijving kan door een e-mail te sturen aan dhr. H.Wiggers, h.wiggers@twenterand.nl.

Op 15 december a.s. zullen de rotondes in een openbare bijeenkomst worden toegekend door de wethouder, die over het onderhoud van de rotondes gaat. De hoogste bieder krijgt de betreffende rotonde in onderhoud. Over de uitvoering zullen enkele afspraken met ons in een overeenkomst worden vastgelegd. Daarbij gaat het hoofdzakelijk over het onderhoud en de veiligheid van werken.
Het gaat in principe om een periode van vijf jaar.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze medewerker H. Wiggers van de afdeling Leefomgeving (tel.:0546-840840).

Ter informatie vindt u hieronder enkele bijlagen:
* 1. Contract adoptie rotondes.pdf

* 2. Kaart met locaties van rotondes.pdf

* 3. Onderhoudsniveau en beschrijving onderhoud rotondes.pdf
* 4. Verkeerstechnische maatregelen t.b.v. onderhoudswerk.pdf