Penta Primair wint Bestuursbokaal. De Linge Dyade Presentatie Prijs.

Persbericht van Dyade

De Bestuursbokaal is de prijs voor het beste bestuursverslag van Nederland in het primair onderwijs. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal van kasteel Nyenrode overhandigde Hans Bol (Algemeen Directeur Dyade Dienstverlening Onderwijs) de Bestuursbokaal aan de afvaardiging van Penta Primair uit Grootegast.

Hans Bol: de kwaliteit van de bestuursverslagen neemt ieder jaar enorm toe. Dit geldt zowel voor de financiële inhoud als de vormgeving. Het is goed te zien dat het primair onderwijs veel waarde hecht aan goede verantwoording en communicatie met de stakeholders.

Uit het Juryrapport over het bestuursverslag van Penta Primair Kenmerkend voor dit bestuursverslag is dat het compleet is. Een duidelijke inhoudsopgave om snel de relevante gegevens op te zoeken. Het bestuursverslag is geschreven, zoals het hoort, vanuit het bestuur. De jury is zeer te spreken over de toekomstparagraaf waar ondermeer de gevolgen van de verwachte 'krimp' worden besproken. Het bestuursverslag wordt afgesloten met een kort en bondig, maar wel overzichtelijk, financieel jaarverslag.

Speciale gastspreker bij deze feestelijke uitreiking was prof. dr. Harold Bekkering, hoogleraar Cognitieve Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Bekkering gaf een lezing over het verband tussen vormgeving van woorden en afbeeldingen en de interpretatie daarvan door onze hersenen. Dit heeft een direct verband met het presenteren van informatie in een bestuursverslag.

Bekkering reikte dit jaar voor het eerst de prijs uit voor de beste presentatie van het Bestuursverslag: de Dyade Presentatie Prijs. Deze prijs is gewonnen door De Linge uit Huissen. Het kleurgebruik, de duidelijkheid en consistentie waren doorslaggevend.

Bij de bijeenkomst waren twee 'oud winnaars' van de Bestuursbokaal aanwezig.
Westlandse Stichting Katholieke Onderwijs (WSKO) te Poeldijk (2006) en de Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk (2008).

Over Dyade
Dyade (www.dyade.nl) is de grootste dienstverlener in het onderwijs van Nederland. Dagelijks verlenen ruim 400 medewerkers diensten op het gebied van bedrijfsvoering aan schoolorganisaties. Dyade is ISO-gecertificeerd en heeft ruim 450 besturen in het primair en voortgezet onderwijs als klant.

Links:
http://www.dyade.nl

Herman de Wild, Marketingmanager Dyade, telefoon (030) 630 56 26 E-mail: herman.de.wild@dyade.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.dyade.nl



Razende Robot Reporter