Openbaar Ministerie

De vlag is gehesen: slachtoffers centraal in Noord-Nederland

17 november 2011 - Arrondissementsparket Groningen

In 2008 startte een proef met enkele slachtofferloketten op de arrondissementsparketten, waar slachtoffers terecht konden voor informatie en ondersteuning. Deze slachtofferloketten bleken succesvol, reden waarom op het congres `'Samen voor het Slachtoffer'' op 18 november 2010 staatssecretaris Teeven bekend maakte dat er in 2011 in alle arrondissementsparketten slachtofferloketten zouden komen.

Op de kop af een jaar later, op 17 november 2011, opende een zichtbaar trotse staatssecretaris het Slachtofferloket Noord-Nederland. Met de opening van dit elfde slachtofferloket was de realisering van een landelijk netwerk van slachtofferloketten een feit! Alle reden dus om de opening van het Slachtofferloket Noord-Nederland een feestelijk tintje te geven: de staatssecretaris hees een bijzondere vlag die symbool stond voor de gezamenlijke ketendoelstelling `'het slachtoffer centraal''.

In de slachtofferloketten werken de politie, het openbaar ministerie en Slachtofferhulp Nederland nauw met elkaar samen. De gezamenlijke doelstelling is om het slachtoffer centraal te stellen en het slachtoffer effectief te bedienen. Met de komst van het slachtofferloket kunnen slachtoffers op één punt terecht voor alle dienstverlening en informatie rond het strafproces en de uitvoering van de straf. De medewerkers van de drie instanties zitten fysiek bij elkaar. Hierdoor ontstaan er korte lijnen waardoor de slachtoffers beter kunnen worden ondersteund.

De vlag wordt gehesen door staatssecretaris Teeven en coordinator Slachtofferloket mw. Pleysier