Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Uitbreiding fietsenstalling Breukelen

ProRail, de provincie Utrecht en de gemeente werken samen aan de uitbreiding van de fietsplaatsen bij het station Breukelen. Aan de oostzijde (kant Breukelen) worden 192 extra overdekte, 80 niet overdekte fietsplaatsen aangebracht en 16 extra fietskluizen. Aan de westzijde (kant A2) komen 160 extra overdekte fietsplaatsen. De werkzaamheden zijn gestart op 27 oktober. Naar verwachting worden op 5 december 2011 de nieuwe fietsplaatsen in gebruik genomen en gaat het stallingverbod buiten de klemmen in.

Wethouder Verkeer Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht: "De goede samenwerking met ProRail en de provincie Utrecht levert ook in Breukelen een fantastisch resultaat op. Na de uitbreiding van het aantal overdekte fietsplaatsen in Maarssen, krijgt het station Breukelen ook een stevige impuls. Dit betekent dat het stationsgebied Breukelen in het nieuwe jaar af is van de ongecoördineerde fietsenzee, waardoor het een veel netter aanzien krijgt. Uiteraard moeten de mensen dan wel gebruik maken van de extra fietsplaatsen."

Ruimte voor de fiets

De uitbreiding van het aantal fietsplaatsen in Breukelen is onderdeel van het landelijke project `Ruimte voor de Fiets'. Binnen dit project verbetert ProRail, in samenwerking met NS, fietsenstallingen en lost parkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het gaat om 125.000 nieuwe plaatsen en 125.000 vervangen/verbeterde plaatsen. Het totaal aantal stallingplaatsen bij stations is nu zo'n 360.000 en groeit komend jaren naar ruim 400.000.