Gemeente Smallingerland


Volgende stap voor Lawei-Meldij

Het college van b en w heeft besloten om de volgende fase voor de huisvesting van De Lawei en Meldij in te gaan. De gemeenteraad stemde in juni 2011 met de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor deze plannen. Eerder reserveerde de raad al EUR 13 miljoen eenmalig voor dit doel.
De komende tijd wordt gewerkt aan het uiteindelijke ontwerp voor nieuw-en verbouw voor Lawei en Meldij in combinatie met de realisatie van een vlakke vloerzaal.
Deze ontwerpfase loopt door tot en met de aanbesteding van de bouw. Binnen dat proces is ook de selectie van een architect voor het hele Lawei/Meldijcomplex aan de orde. Dat proces wordt begeleid door Arcadis.

De architectenselectie start nu. Dit neemt een aantal maanden in beslag. Daarna kan het ontwerpproces beginnen. Dat loopt door tot eind 2012. Die tijd wordt gebruikt om een voorlopig ontwerp te maken, dat voortdurend te toetsen aan het al vastgestelde programma van eisen, nog lopende subsidietrajecten af te ronden en de planologische procedure voor de ver- en nieuwbouw op te starten.
Na al deze voorbereidingen kan de raad in het voorjaar van 2013 een besluit nemen over de realisatie van de plannen. De raad neemt namelijk het besluit over de gunning van het geheel.

projectlogo Lawei-Meldij