Gemeente Leusden

Windau Automatisering wint Milieuprijs Leusden 2011!

Tijdens de Matchbeurs op donderdagochtend 17 november overhandigde Wethouder Tijs Rolle de Milieuprijs Leusden 2011 aan Bruno Windau van Windau Automatisering. Ook Treeker Treks en Graphic uit Leusden waren genomineerd voor de Milieuprijs Leusden.

De jury van de Milieuprijs Leusden was unaniem van mening dat Windau Automatisering de prijs toekomt. Bruno Windau is er met www.myserverparts.nl in geslaagd om in het bedrijfsproces al het mogelijke te doen om afval te verminderen en grondstoffen en energie te besparen. Jurylid Michel Bergshoef: "Dit initiatief verdient de Milieuprijs omdat het laat zien dat een klein en jong bedrijf in een concurrerende sector prima in staat is om in het bedrijfsproces milieu en duurzaamheid in te bedden. Daarmee is Windau een voorbeeld voor starters en bestaande bedrijven". Uit handen van Wethouder Tijs Rolle ontving Bruno Windau een waardecheque van EUR 250,- die verbonden is aan de milieuprijs. Het geldbedrag wordt besteed aan een milieuproject in Leusden naar keuze.

Het juryrapport en de winnaars van vorige edities van de Milieuprijs Leusden zijn te vinden op www.leusden.nl/milieu . Via milieu@leusden.nl kunnen inwoners, organisaties en bedrijven uit Leusden worden aangemeld voor de Milieuprijs Leusden 2012. De jury bestaat uit Gonda Laporte (Raad van Toezicht Natuur en Milieufederatie Utrecht), Michel Bergshoef (plv. afdelingsmanager milieu Provincie Utrecht), Evelien Blom (heemraad Waterschap Vallei & Eem), Nancy Hooijer (Welzijn Leusden) en Gerald Kolenbrander (directeur CBS De Vallei).