Provincie Utrecht

Pleegmoeders Linda en Cornelie winnen Utrechtse Jeugdzorg Award 2011

Op het Jeugdzorgfestival dat woensdag 16 november in Utrecht werd gehouden, is de winnaar bekend gemaakt van de Utrechtse Jeugdzorg Award 2011. Dit zijn pleegmoeders Linda en Cornelie, aangesloten bij De Rading jeugd- en opvoedhulp, geworden. Naast een Award en de titel van meest bijzondere Utrechtse Jeugdzorgwerkers van 2011, hebben zij een cheque ter waarde van EUR 1000, - in ontvangst mogen nemen, ter besteding aan een goed doel in de jeugdzorg.

De Utrechtse Jeugdzorg Award 2011

In het kader van de Week van de Jeugdzorg worden in de regio Utrecht diverse activiteiten georganiseerd voor zowel kinderen en jongeren uit de jeugdzorg als voor medewerkers. Eén van de onderdelen is de Utrechtse Jeugdzorg Award. Met de Utrechtse Jeugdzorg Award worden hulpverleners en pleegouders bedankt voor hun bijzondere inzet. Jongeren, ouders en medewerkers konden een kandidaat voordragen voor de Jeugdzorg Award. Uit alle inzendingen heeft een vakkundige jury bestaande uit journaliste Leonie de Jong, Statenleden Ineke Alsem en Jos van Hal Scheffer, wethouder Jan Burger en jongere Sabrina, de drie genomineerden geselecteerd. Tijdens het Jeugdzorgfestival maakte juryvoorzitter Leonie de Jong (RTV Utrecht) bekend wie de Award heeft gewonnen en waarom.

Uit het juryrapport

Leonie de Jong: "Tijdens de bijeenkomsten van de jury hebben we veel verhalen gelezen en gehoord. Ze raakten ons allemaal! De jongeren en kinderen wisten op bijzondere wijze te omschrijven waarom iemand de award verdient. Ze waren stuk voor stuk overtuigend! En natuurlijk verdient iedere aanmelding een award. Aan de jury de hele lastige taak om de winnaar te kiezen. Drie verhalen sprongen er voor ieder jurylid uit. Verhalen recht uit het hart! Het heeft heel wat moeite gekost tot de winnaar te komen, maar het is gelukt."

"De pleegmama's Linda en Cornelie zetten zich met hart en ziel in voor de achtjarige Hamed. Ze creëren vol overgave een warm, liefdevol huis voor hem. Hamed heeft zelf op magische wijze laten zien wat zijn pleegmama's voor hem betekenen. Aan de hand van een schitterend versierde doos, gevuld met foto's en spullen die hem aan zijn pleegmama's (en zijn eigen mama) doen denken, vertelde hij dat Linda en Cornelie onmisbaar zijn in zijn leven. Zijn ogen stralen als hij over zijn pleegmama's praat. Linda en Cornelie zijn samen in staat om Hamed een veilige omgeving te bieden waarin hij zich op een zo normaal mogelijke manier kan ontwikkelen. En Hamed voegt er nog aan toe: `Winnen is mijn spelasiteit!' Daar hebben we als jury niets meer aan toe te voegen!", aldus juryvoorzitter Leonie de Jong.

Week van de Jeugdzorg

Tijdens de Week van de Jeugdzorg 2011, van 14 t/m 20 november, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Hoogtepunt van de Week in de provincie Utrecht is het Utrechtse Jeugdzorgfestival. Dit vond plaats op woensdagavond 16 november van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Utrechtse Provinciehuis.

Op het programma stond, naast de uitreiking van de Utrechtse Jeugdzorg Award, ook de première van de film `Jeugdzorg Utrecht in beeld'. Deze wordt zondag 27 november uitgezonden op RTV Utrecht. Daarnaast werd tijdens het festival teruggeblikt op de kick-off van de Scholentour Jeugdzorg, die woensdagochtend 16 november plaats vond op het Minkema College in Woerden. Een impressie van deze kick-off is te bekijken via www.woerden.tv.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Week van de Jeugdzorg op www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl

Voor persinformatie:

femke.bakker@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 34 / 06 - 21 12 46 47

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11