BDO Accountants & Adviseurs

BDO genomineerd voor Horecava Innovation Award 2012

BDO is met het systeem `De Rendementscoach' genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2012. Dat maakte de organisatie van de horecabeurs vandaag bekend. De Rendementscoach integreert de boekhouding, het afrekensysteem én de personeelsplanning in een systeem. BDO ontwikkelde het systeem samen met Eijsink Afrekensystemen en Dyflexis.

In het voorjaar van 2010 kwamen BDO en Eijsink met elkaar in gesprek over een mogelijke samenwerking. Marcel Kuhlmann, lid van de branchegroep Horeca binnen BDO: "De Rendementscoach is echt een uniek systeem en biedt de gebruiker niet alleen een besparing op de administratieve handelingen maar zorgt ook voor een reductie van de personeelskosten." Daniël van Broeck, ook verbonden aan de branchegroep, vult aan: "Daarnaast krijgt de gebruiker meer grip op de omzet. En binnen de inkoop en derving is een margeverbetering te realiseren. Het systeem maakt letterlijk het rendement van de onderneming beheersbaar."

Over de Rendementscoach
Binnen de Rendementscoach worden het afrekensysteem van Eijsink, de boekhoudsoftware van BDO én de personeelsplanningsmodule van Dyflexis realtime geïntegreerd. Alle financiële én niet-financiële informatie uit het afrekensysteem wordt met één druk op de knop in de boekhouding verwerkt. Die gegevens worden vervolgens gekoppeld aan de gegevens uit de personeelsplanningsmodule. De output komt samen in het Focusdashboard. Meer over de werking van dit Focusdashboard en de Rendementscoach vindt u hier.

Over de Horecava Innovation Award 2012 De Horecava Innovation Award 2012 is bestemd voor de beste innovatie in de branche. Elk jaar wordt de prijs tijdens de opening van Horecava uitgereikt. Een onafhankelijke jury reikt de prijs uit in vier categorieën:

* Food & Beverage

* Equipment & Services
* Interior & Design

* Concepts & Co-Creation (BDO)

Bij de 16 nominaties voor de 12e editie van de Horecava Innovation Award is een opvallende hoofdrol weggelegd voor efficiency en gemak, aldus de jury, die bestaat uit:
* F&B: Chris Cramer, Ron Jansen, Ronald van den Noord, Marcel de Leeuw, Arjan de Boer

* I&D: Linda Pitcher, Anneke Lukkezen, Leo Claus, Bram van der Hoek
* E&S: Marjon Prummel, Edwin Takens, Bart Kerssen, Ronald Groen
* C&C: Hayk Simons, Hans Poortvliet, Guendaline Stinkens, Jan-Willem Grievink

* Voorzitter: Karel de Vos

Op maandag 9 januari 2012 - de eerste dag van de Horecava 2012 - zal de winnaar per categorie bekend gemaakt worden. Voor meer informatie over de award of Horecava: www.horecava.nl