Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima opent 6e Amsterdamse Participatiemarkt

RVD, 17 november 2011, nr. 300

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft vanochtend 17 november 2011 samen met burgemeester mr. E.E. van der Laan, de 6e Amsterdamse Participatiemarkt geopend in theater De Meervaart in Amsterdam. De participatiemarkt richt zich op kwetsbare inwoners voor wie actieve deelname aan het maatschappelijk leven zoals vrijwilligerswerk, sporten of een cursus volgen niet vanzelfsprekend is.

De Amsterdamse Participatiemarkt biedt bezoekers de mogelijkheid op een laagdrempelige wijze in contact te komen met instanties die kunnen helpen bij het vinden van passende activiteiten of vrijwilligerswerk. Naast het bezoeken van stands, kunnen bezoekers deelnemen aan onder andere kook- en theaterworkshops.

Na de opening van de markt, reikte burgemeester Van der Laan prijzen uit aan winnaars van de meest succesvolle participatieprojecten van Nederland. Prinses Máxima feliciteerde de winnaars met een boeket bloemen. Aansluitend bezocht de Prinses de markt.

De Amsterdamse Participatiemarkt wordt georganiseerd door Stichting De Omslag in samenwerking met de gemeente Amsterdam. De stichting ondersteunt onder andere organisaties in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, gehandicaptenzorg en onderwijs bij het realiseren van maatschappelijke participatie van kwetsbare mensen.

De markt kan vandaag tot 16.00 uur worden bezocht.