Deltion College



17-11-11

The Cooking Battle

Een knappe prestatie voor 2e jaarstudenten, Merwin de Lange en Gert Bakker van de Koksopleiding! Tijdens de landelijke kookwedstrijd "Junior Chef of the Year" op 10 november eindigden Merwin en Gert van het Deltion College op de 3e plaats.

Acht finalisten gingen voor de titel "Junior Chef of the Year" tijdens de Kruidenier Foodbeurs in Houten. In totaal deden 7 ROC's mee aan de wedstrijd. Per school konden er 2 teams van 2 studenten deelnemen. Merwin en Gert zijn 2e jaars BOL-studenten van de Koksopleiding en zijn op basis van hun goede kookvaardigheden geselecteerd voor deze wedstrijd. Merwin en Gert zijn verheugd met hun 3e plaats: "het was erg leuk om mee te doen en nog leuker om in de top 3 te eindigen."

Het menu bestond uit:


· Pompoensoep met duivenborst


· Zeebaarsfilet met grapefruit en venkelschuim


· Kwartel met risotto

Bij de beoordeling werd het hele traject van de voorbereiding, de bereiding, de ingrediëntkeuzes, de combinaties, gebruikte kooktechnieken, de presentatie en de werkwijze meegenomen. De vakjury bestond uit Wim Gerritsen (Unilever Foodsolutions) en Evert Vermandel (hoofd bedrijfsrestaurant van Unilever Weena) en Meesterkok, Frans Gerritsen.

Unilever Foodsolutions en Kruidenier zijn initiatiefnemer van de kookwedstrijd en erkennen het belang van jonge mensen in het vak van chef-kok. Daarom organiseerden zij al voor de 3e keer de grote finale tijdens de Kruidenier Foodbeurs. Een moment waar de deelnemende studenten naartoe leven!

---