Nederlandse Tafeltennisbond


Ruben Houkes verkozen tot Sportmarketeer 2010-2011 17-11-2011

Ruben Houkes van 2Basics is donderdag verkozen tot Sportmarketeer 2010-2011. De oud-judoka en winnaar van olympisch brons tijdens de Spelen van Peking in 2008 heeft tijdens zijn topsportcarrière een schooljudoprogramma opgezet, welke nu op vele honderden scholen in Nederland actief wordt ingezet. De schoolprogramma's inspireerden de NTTB en de bond ging in 2009 een samenwerking aan met de oud-topsporter. Houkes heeft in de aanloop naar het WK tafeltennis de breedtesportcampagne `Join the table' succesvol vormgegeven.

Ingrid Koppelman, hoofd sport- en productontwikkeling NTTB is verheugd met de keuze voor Ruben Houkes: "Geweldig dat Ruben gewonnen heeft, mijn stem had hij natuurlijk ook. Ik ben supertrots, want met de waardering voor Ruben zie ik ook een waardering voor Table Stars. Prachtig dat onze sport en ons product dankzij Ruben's inzet zo ook in de etalage staan. De samenwerking met 2Basics zet zich verder voort, Table Stars blijft zich verder ontwikkelen. Het is heerlijk om met deze winnaar verder te bouwen aan het beter sporten."

In 2009 ontstond Table Stars op de tekentafel van het Haarlemse Sport- en Marketingbureau 2Basics. In het kader van de WK breedtesportcampagne `Join the Table' bedachten Ruben en zijn team een spellencircuit waarin ook jonge kinderen voldoende uitdaging en beleving konden vinden.

Samen met een team van experts van de NTTB ontstond Table Stars. Ingrid Koppelman: "De meerwaarde van 2Basics zit niet alleen in de creatieve kracht om een dergelijk concept vorm te geven, maar ook in de ondersteuning die het bedrijf verleent. Ze weten als geen ander hoe ze een groot project logistiek moeten uitzetten en te laten landen op scholen."

"Met bijna uitgereikte 15.000 diploma's aan kinderen in het eerste schooljaar en alweer bijna 7.000 diploma's in het nog maar net begonnen tweede schooljaar, kun je zeggen dat Table Stars een sterk merk is geworden", aldus Koppelman.

Het project schenkt speciale aandacht aan het 'beter sporten', waarbij educatie en maatschappelijke ontwikkeling centraal staan. Concentratie, aandachtsturing, oog-hand coördinatie, zijn facetten van het tafeltennisspel die kinderen ook verder helpen in het dagelijks leven. Kinderen verbeteren niet alleen hun
tafeltennistechniek, maar verbeteren tegelijkertijd hun leerprestaties en motorische vaardigheden.

De NTTB feliciteert Ruben van harte met deze mooie waardering voor zijn werk.

Meer informatie over deze verkiezing is te lezen op www.sportnext.nl.

NTTB/RL/IK