Veilig Verkeer Nederland


Uitzinnige jeugdteams bij uitreiking Toyota Teamauto's

donderdag, 17 november 2011

Alle winnende teams op de foto. Elf jeugdteams hebben gisteren hun zelf ontworpen Toyota Teamauto in ontvangst genomen. Met de teamauto kunnen ze een jaar lang naar hun eigen sportwedstijden rijden. De winnende teams hebben de meeste stemmen behaald in de ontwerpwedstrijd van Veilig Uit & Thuis, waaraan meer dan tienduizend sportteams uit heel Nederland hebben meegedaan.

Aangename verrassing

Veilig Uit & Thuis is een campagne van VVN en Toyota, die ouders, sportclubs en kinderen erop wijst dat veilig vervoer van en naar het sporten geen vanzelfsprekendheid is. Om de kinderen te stimuleren daarover na te denken, konden jeugdteams zelf een teamauto ontwerpen op de site van Veilig Uit & Thuis. Er werden maar liefst elfduizend ontwerpen ingestuurd.

"We zijn aangenaam verrast dat zoveel sportteams hebben meegedaan aan de actie", zegt Paul van den Acker van Toyota Nederland. "Dat betekent dat ruim tienduizend sportteams en verenigingen bewust met het thema verkeersveiligheid op en rond de sportverenigingen zijn bezig geweest."

Alsjeblieft, de autosleutels!

Met 180 uitzinnige kinderen, honderd volwassenen, het Jeugdjournaal, een filmcrew van SBS6 en schrijvende media was de uitreiking van de teamauto's van de Veilig Uit & Thuis campagne drukbezocht.

Giovanni van Bronckhorst, ambassadeur van de Veilig Uit & Thuis-campagne, overhandigde de autosleutels aan de coaches van de elf sportteams. De Toyota Teamauto's zagen er precies zo uit als de pupillen ze hadden ontworpen.

De officiële uitslag en de teamauto's zijn te vinden op www.veiliguitenthuis.nl.