FloraHolland


FloraHolland service voor kopers: 'Testen Online' inzicht in kwaliteit producten

FLORAHOLLAND (17 november 2011) - U koopt elke dag bloemen of planten en u hebt veel vertrouwen in de kwaliteit van de producten die u koopt. Toch krijgt u af en toe klachten. Vraagt u zich ook wel eens af hoe u dit risico kunt verkleinen? Het FloraHolland kenniscentrum kan u daarbij helpen.

Het Kenniscentrum Productkwaliteit Aalsmeer biedt u de gratis service `Testen Online' aan. Met `Testen Online' wordt via www.MyFloraHolland.com de interne kwaliteit van onder andere de snijbloemen Rosa, Gypsophila en Bouvardia en de potplanten Phoenix en Chrysalidocarpus zichtbaar gemaakt wordt.

Een grote groep aanvoerders die staan voor de kwaliteit van hun producten geven u de mogelijkheid om de kwaliteit te volgen op `Testen Online'. U kunt hier de cijfers van het vaasleven (houdbaarheid), de knopopening, het voorkomen van Botrytis of slijmstelen bij de bloemen volgen. Bij de planten kunt u bijvoorbeeld de sierwaarde en het verloop van de bloemen bekijken.

Deze waardevolle informatie kunt u gebruiken bij uw inkoopbeleid of voor voorlichting aan uw klanten. Deelnemende aanvoerders staan namelijk voor hun kwaliteit. Zij zijn continu bezig met de verbetering van de kwaliteit van hun producten door inzichten die worden verkregen uit testen. U kunt de deelnemende kwekers herkennen op het klokfront door de positieve keurcode `hbgetest'.

Bent u nieuwsgierig geworden? Geef u dan nu op. U kunt contact opnemen met één van de medewerkers van het Kenniscentrum Productkwaliteit Aalsmeer via T. 0297-392509 of e-mail: gerritjacobs@floraholland.nl of kenniscentrumaalsmeer@floraholland.nl. Ook met vragen kunt u bij hen terecht.