Gemeente Noordwijkerhout


Gemeente Noordwijkerhout oefent ontruiming

17 november 2011

Hal gemeentehuis vol rook De gemeente Noordwijkerhout heeft op woensdagmiddag 16 november 2011 een onaangekondigde ontruimingsoefening gehouden. De ontruimingsoefening kan als geslaagd worden beschouwd.

De hal van het gemeentehuis werd gevuld met rook en er ging een brandalarm af. Medewerk(st)ers en bezoekers van de gemeente en de bibliotheek moesten binnen 10 minuten het gemeentehuis en de bibliotheek verlaten. Dat is ook gelukt. Wel zijn er wat verbeterpunten te melden: er waren te weinig BHV-ers aanwezig om te helpen ontruimen en de medewerk(st)ers bleven bij het gemeentehuis staan in plaats van naar het verzamelpunt te gaan. Ook werd de handbrandmelder niet ingedrukt, terwijl dat moet bij het zien van rook of vuur.

Iedereen moest naar buiten Volgens de Arbowet dient er regelmatig geoefend te worden. Met name bij openbare gebouwen is dat wenselijk. Burgemeester Goedhart is van mening dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven. De burgemeester is blij dat deze oefening geslaagd is.

Het publiek dat zich in het gemeentehuis op het moment van de oefening bevond, werd door de oefenleiding geïnformeerd. Men toonde begrip voor de oefening.