Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Meldactie: Werken uw zorgverleners goed samen?

Als u een chronische aandoening heeft, dan heeft u vast te maken met meer dan één zorgverlener. Hoe werken die zorgverleners eigenlijk samen? Het programma Kwaliteit in Zicht (KIZ), een samenwerkingsverband tussen acht grote patiëntenorganisaties waaronder de VSN, heeft een vragenlijst samengesteld over de samenwerking tussen zorgverleners.

Kort geleden meldde de artsenfederatie KNMG, naar aanleiding van de meldactie Zuinig met zorg van de NPCF, dat de informatie-uitwisseling tussen artsen beter moet.

Verbeterpunten en afstemming
De meldactie ´Samenwerking tussen zorgverleners´ van het KIZ levert relevante informatie op over de ervaringen van mensen op het gebied van de samenwerking tussen hun zorgverleners. Die informatie wordt naast de resultaten van het onderzoek naar de samenwerking tussen zorgverleners onder zorginstellingen neergelegd. Op die manier ontstaat een goed beeld van de kwaliteit van de samenwerking tussen zorgverleners in Nederland. Uiteindelijk doel is natuurlijk het bevorderen van de samenwerking en afstemming tussen zorgverleners. De verkregen informatie wordt meegenomen in de gesprekken met zorgaanbieders en verzekeraars. Samen met hen kan de zorg nog beter op uw wensen en behoeften worden afgestemd.

Deelname meldactie en informatie
KIZ verneemt graag uw mening over de afstemming, informatie-uitwisseling en samenwerking tussen zorgverleners. U kunt uw ervaringen melden door de vragenlijst ´Samenwerking tussen zorgverleners´ in te vullen.

Meer informatie over het programma Kwaliteit in Zicht vindt u op de website http://www.programmakwaliteitinzicht.nl/.
17 november 2011