Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 17 november

Noord-Holland Noord, 17-11-2011 o 14.00 uur

Henneprooidag

Hoorn, woensdag 16 november

Onder de vloer van een woning aan de Schepenen trof de politie woensdag een hennepplantage aan met 309 planten. De 51-jarige bewoner werd aangehouden. Zijn 42-jarige jarige echtgenote werd verhoord aan het politiebureau. Van de 51-jarige man werd een geldbedrag en een personenauto in beslag genomen. Er werd illegaal stroom afgetapt voor de hennepkweek.

In een woning aan de Marskramer werd op de zolder een hennepdroogruimte ontdekt. Daar werd apparatuur voor het kweken van hennep en gedroogde hennep gevonden. De 47-jarige bewoner werd aangehouden.

In een woning aan de Reiger werden twee kweektenten en meerdere kilos henneptoppen aangetroffen. De 43-jarige bewoner werd aangehouden. Er was hier geen sprake van diefstal van stroom.

Ook in een flatwoning aan het Betje Wolfplein werden twee grote kweektenten ontdekt. Hierin stonden 119 planten. Hier was wel sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen.

De 45-jarige bewoner van een pand aan de Cees Buddinghof werd aangehouden nadat in zijn woning twee slaapkamers werden aangetroffen die ingericht waren voor hennepkweek. Ook hier was sprake van diefstal van stroom.

In een kweektent in een woning aan de Gerard de Brabanderhof werden 51 planten aangetroffen. Hier werd ook tientallen kilos illegaal vuurwerk aangetroffen. Omdat er sprake was van diefstal van stroom werd de meter door Liander in beslag genomen.

Alle kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld.

Bewoner houdt overvaller buiten de deur

Alkmaar, woensdag 16 november

Een 65-jarige bewoner kreeg woensdagavond de schrik van zijn leven toen een jongen probeerde zijn woning binnen te dringen. Rond 18.50 uur werd er aangebeld bij de woning van de man aan het Zeglis. De bewoner deed de voordeur open en plaatste zijn voet achter de voordeur om deze op een kier te houden. Er stond een jongen voor deur die met veel kracht probeerde de deur open te duwen. De bewoner wist de deur dicht te duwen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op of rond het Zeglis woensdagavond rond 18.50 uur. Ook mensen die andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam van de politie Noord-Holland Noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanhouding vuurwapenbezit en drugs

Den Helder, woensdag 16 november

Een 39-jarige man uit Den Helder werd woensdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden in zijn woning. De politie deed onderzoek naar de man in verband met de levering van een vuurwapen wat gebruikt was bij een overval. In zijn woning werden meerdere zakjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen en een vuurwapen met munitie. Bij fouillering van de man werd een aardig geldbedrag aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.

Diefstal autoradio

Hoorn, woensdag 16 november

Een 23-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Astronautenweg. Een agent zag s ochtends op de parkeerplaats bij de Kinderbalk een auto staan waarvan het portier omgebogen was. Er zat een grote deuk op de plaats waar de raamstijl overloopt in de deur. Uit de auto bleek de radio ontvreemd te zijn. De eigenaresse van het voertuig werd op de hoogte gebracht van de diefstal uit haar auto. Zij deed aangifte. Dezelfde agent trof s middags op de Astronautenweg een auto op de stoep staan. De 39-jarige man zat in deze auto. Op de achterbank lag een autoradio en een deel van een dashboard. Dit was gelijkend aan het deel wat s ochtends was weggenomen uit de auto aan de Kinderbalk. De man werd aangehouden voor diefstal.

Henneptoppen aangetroffen in auto

Anna Paulowna, donderdag 17 november

Een 17-jarige en twee 19-jarige mannen uit Callantsoog, Anna Paulowna en Groote Keeten zijn donderdagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Stationsweg. Agenten zagen op een afgelegen stukje van een parkeerplaats een auto staan. Hierin zaten de drie mannen. Een van hen stopte snel spullen weg toen hij de politie zag. De agenten zagen op de vloer van het voertuig een joint liggen. Bij controle van het overtuig werd een zak met henneptoppen aangetroffen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Groote Keeten, had een weegschaaltje bij zich. De drie mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Automobilist de greppel in

Heerhugowaard, woensdag 16 november

Een 22-jarige automobilist uit Schagen raakte woensdagmiddag rond 14.15 uur op de Westerweg in de greppel met zijn auto. De man reed achter een andere auto die hard remde. Hij schrok hiervan en stuurde naar links. Hij gleed hierdoor de greppel in. De man werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar had verder geen letsel. De auto werd afgesleept door een takelbedrijf.

Drie diefstallen uit personenautos

Heiloo, woensdag 16 november

Uit drie autos in Heiloo werden in de nacht van woensdag op donderdag spullen gestolen. Uit een auto aan de Westerweg werd een navigaitesysteem ontvreemd. De eigenaar trof zijn voertuig donderochtend aan met het raam open. Op het Wielemakersland werd een radio/CD-speler uit een auto ontvreemd door een gat in de autodeur te knippen. Uit een auto op de Fonten Verschruirlaan werd een radionavigatiesysteem gestolen door een ruit uit de auto te verwijderen.

Heeft u op of in de omgeving van één van bovengenoemde locaties iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Heiloo via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning

Heerhugowaard, woensdag 16 november

In een woning aan de T. de Vriestuin werd woensdag tussen 10.00 en 19.25 uur ingebroken. Er werd een raam van de woning geforceerd waardoor de daders binnenkwamen. Er werden sierraden, geld en een laptop uit de woning weggenomen.

Woninginbreker aangehouden

Alkmaar, donderdag 17 november

Een 40-jarige man uit Alkmaar is donderdagochtend rond 08.40 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van een inbraak bij een woning aan de Klipperstraat in de nacht van zondag op maandag tussen 22.30 en 04.45 uur. Uit de woning werden sleutels ontvreemd van een personenauto. De auto werd gestolen. De blauwe Seat Cordoba werd woensdagochtend rond 00.30 uur aangetroffen op de Callantsogervaart in Julianadorp. De bestuurder van het voertuig ging ervan door. De 46-jarige bijrijder uit Heerhugowaard werd aangehouden. Na onderzoek kon de politie donderdagochtend ook de 40-jarige Alkmaarder aanhouden voor de inbraak.