DeBoekensalon.nl: 20.000 boekliefhebbers op 1 plek

Persbericht van NBD|Biblion

Leidschendam, 17 november 2011. Anderhalf jaar na de feestelijke presentatie van deBoekensalon.nl, dé website voor lezend Nederland, hebben ruim 20.000 leden zich aangemeld voor deze boekcommunity. Tijd om de balans op te maken én om de plannen voor 2012 te presenteren.

De start
Op 3 juni 2010 vond de feestelijke presentatie van deBoekensalon.nl plaats. De site combineert de grote hoeveelheid content van NBD Biblion met een innovatieve community. Het was destijds de eerste keer dat NBD Biblion, een faciliterend bedrijf voor bibliotheken en mediatheken, de eindgebruiker op deze manier en zo grootschalig wilde bereiken. We zijn er dan ook erg trots op dat inmiddels ruim 20.000 leden de site hebben weten te vinden! Maar niet alleen particulieren, ook bibliotheken maken veel gebruik van de site. Met name de maandelijkse column van een bekende auteur die vertelt over zijn/haar liefde voor bibliotheken, wordt zeer gewaardeerd.

De toekomst
In de anderhalf jaar dat deBoekensalon.nl nu bestaat is de site hier en daar verbeterd, is er nog meer content toegevoegd én is deBoekensalon.nl app gepresenteerd! Er is ook veel feedback van leden verzameld en op basis van deze feedback wordt de website in 2012 op een aantal fronten aangepast en worden er nieuwe rubrieken toegevoegd. Naast de bestaande recensies, auteursportretten, leesgroepen en de aandacht voor het tijdschrift Boek-delen, zullen (amateur)auteurs de site in de toekomst ook kunnen gaan gebruiken als visitekaartje voor hun werk en als platform om hun werk onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Over deBoekensalon.nl
DeBoekensalon.nl is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag open. Het is een literair thuis, waar lezers de nieuwste boeken en vergeten parels ontdekken, maar ook lang gezochte geestverwanten en onverwachte kanttekeningen.
DeBoekensalon.nl fungeert als een persoonlijke literaire gids, die individuele tips en aanbevelingen over boeken geeft. DeBoekensalon.nl is een initiatief van NBD Biblion, een dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en mediatheken.

Links:
http://www.deboekensalon.nl



Razende Robot Reporter