Gemeente Eemsmond


Nieuw riool voor Oudedijksterweg en Noorderstraat

Vanaf half juni tot begin november is in de Oudedijksterweg en Noorderstraat in Uithuizermeeden het zestig jaar oude riool vervangen. Het grote voordeel van het nieuwe riool is dat het regenwater via een aparte afvoer niet meer naar de rioolwaterzuivering wordt geleid, maar rechtstreeks naar een nabijgelegen sloot. Dit voorkomt niet alleen onnodige zuivering van schoon water, maar ook kan het rioolstelsel nu beter uit de voeten met hoosbuien.

Plantvakken met groen

Van het riool is natuurlijk niks meer te zien, maar erboven wel. Ook de inrichting van beide straten is namelijk op de schop gegaan. De Oudedijksterweg is ingericht als doorgaande weg en heeft een nieuwe laag asfalt gekregen. De veranderingen voor de Noorderstraat zijn opvallender. Deze straat is nu ingericht als verblijfsgebied, met klinkers en plantvakken. De komende weken worden deze vakken voorzien van groen.

Container voor oud papier

De straten zijn weer toegankelijk voor het verkeer. Daarom is de container voor oud papier inmiddels teruggezet op z'n vertrouwde plaats bij het station.

Meer informatie

Dit project is uitgevoerd door Aannemer Elzinga uit Uithuizermeeden en geleid door onze afdeling Beheer. Als u meer wilt weten, kunt u Peter Dijkens bellen via (0595) 43 75 55.